rövidazélet

Leteszteltük a Pálinkakörutat

2012. október 26. 15:50 - rcsdaniella

Egyik este úgy döntöttünk, nyakunkba vesszük a várost, és leteszteljük a Rézangyal Pálinkakörutat. Élménybeszámolóhoz kattints tovább…


Az első állomás a Széna téri Moszkva Tér Bisztró (most, hogy a tér neve megváltozott, ez okozhat némi zavart a fejekben), ahol egyben felvesszük a bérleteket – merthogy körút lévén azzal lehet fizetni. Az ára 2000 forint/db., amiért 6x2 cl pálinkát kapunk.

1.jpg

A pultos fiú elég laza, de legalább tudja, mi fán terem az akció, ezért rögtön be is nevezünk egy-egy barrique törkölyre.

2.jpg

Annak rendje és módja szerint villamosra szállunk, jegyet veszünk – merthogy a becsület úgy kívánja (!) – és tovább is haladunk a következő megállónkig: a Négy Szürke vár minket a Margit körúton.

4_1.jpg

5_1.jpg

Itt nagyon lelkes a pincér, még egy pohár kísérővizet is kapunk a pálinkánkhoz, ami ’55-ös kajszi. (Az ingyen víz nem finom.)
A hely egyébként olyan, mint azok a régi presszók, amelyeknek kockás a padlója. Elég vicces.

6.jpg

Az újabb állomás már a Margit-híd túloldalán van: a Tóth Kocsma valószínűleg nem ismeretlen a nagy bulizók előtt.

7.jpg

A hely nagyon aranyos, a pincérhölgyek is kedvesek, mindössze az nem stimmel, hogy rövides pohárban hozzák ki az italokat. Ezt azonban gyorsan kárpótolják: itt ugyanis már kapunk pecsétet a bérletünkbe – igazolva, hogy becsülettel végigittuk a körutat.

8.jpg

A Rézangyal Bisztró Ring már vár minket a Szent István körúton, és mi nem is késlekedünk: kikérjük a magunk ágyas szőlő, ágyas barack, törköly pálinkáját.

9.jpg

Az Oktogon Presszót sajnos nem tudjuk letesztelni, mert mire odaérünk (22 óra körül), a hely már zárva. Ezért nem kapnak pontot. Mi meg pálinkát.

Nagyon is nyitva van viszont a Presszó 53 az Erzsébet körúton, ami a következő – és egyben az utolsó is – a sorban. Na. A pultos fiú nem annyira jófej, van viszont két csinos hölgy is, ezért a pasikat valószínűleg előbbi információ hidegen hagyja majd. A hely dugig tömve fiatalokkal, aki ismerkedni szeretne, annak itt a lehetőségek tárháza. A pálinkás pohár itt is gáz, ellenben ennyi ital után ez a legkevésbé érdekli az embert.

11.jpg

Összességében elmondható, hogy a Pálinkakörút egy elég vicces program haverokkal vagy ivócimborákkal. A 4-6-osra azonban váltsatok jegyet, ha nem szeretnétek ellenőrökkel és rendőrökkel tölteni az estét ivászat helyett. Meg amúgy is, ne blicceljünk, gyerekek! ;)

       

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr244871282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palex 2012.11.12. 10:00:23

Na jó, de 1db jegy nem elég, mert minden állomás után újat kéne lyukasztani, nemde?
Amúgy meg végig is lehetne sétálni, ha ilyen közel vannak, így a kiszellőzés is megoldott egy körben :)

rcsdaniella · http://hellomama.blog.hu 2012.11.12. 10:55:04

Mondasz valamit, Alex! Bár a tapasztalt pálinkásoknak (mint pl. te is), nem hiszem, hogy gondot okozna az a pár kupica.... :)
süti beállítások módosítása