rövidazélet

Elmentem,kiprobáltam...

2013. június 24. 22:31 - KicsiÉN

Snaps

Csak egy lépés! – halljuk gyakran különböző helyszínek meghatározásakor. Ez a szólás ebben az esetben igaz is!

Ahogy a 70- es trolibusz Izabella utcai megállójában leszálltam  szinte az arcomba mosolygott egy nagy  rózsaszín elefánt. A Delirium Tremens belga sör arca, ami már utal  arra, ahová tartok ott sok  sör lesz!

fotó (2).JPG

De, ha pálinkára gondolok, akkor nem biztos, hogy jó irányba haladok.  A sörözőbe belépve rögtön észrevehető a nem megszokott,,végső állomás'' kocsma hangulat. A falakon festmények lógnak, nem más alkotásai, mint Mihail Volkov orosz festőművészé. Igazán egyedivé teszik a helyszínt!

A pulthoz érve egy fiatal arcú fiú érdeklődik, hogy vagyunk és tudjuk-e már esetleg mit fogyasztunk?És akkor felteszem a rendhagyó, fontos kérdést: Mit ajánlasz?

 Ákos, mint utólag kiderült, régóta dolgozik a vendéglátásban. Sok mindent látott és  tapasztalt már, de a legfontosabb,  nagy tapasztalattal rendelkezik a hely ital kínálatáról. Hallgatom, ahogy csillogó szemmel elkezdi felsorolni a majdnem 90 féle sör legkülönbözőbb választékát – a kókuszos, csokoládés söröktől kedve a bio sörökön át a hatféle csapolt sörig. Hihetetlen választék!DE hol van a pálinka?

 Miután megbeszéltük a sörhöz fűződő csekély vonzalmamat, rátértünk a ház pálinkakínálatára. A márkahűség rögtön feltűnik, hiszen látványos a 21 féle Márkházi pálinka kínálata a 6 féle Madarasi pálinkával szemben! Meglepően nagy a választék, ezért elkezdem faggatni, hogy van-e olyan palack, amihez nem nyúltak hozzá még soha! Nincs!

Itt  a pálinkaajánlás nem a lapról történik, hanem Ákos és kollégája, aki nem más, mint az édesapja, az általuk  megkóstolt és kedvelt ízek közül szokott ajánlani! Viszont a magas alkoholfok sokszor nyer!

Nagyon tetszik, hogy olyan ízeket is vásároltak, mint a BoSzi, ami egy szilvapálinka boróka ágyon, vagy  almapálinka csipkebogyó ágyon! Nem megszokott, mégis fogyasztják!

Mellettem  ülő kísérőmtől megtudtam, van egy nagyon ütős  sör- pálinka koktél. Nem másból, mint Floris Kriek meggyes sörből készül,ami azért is különleges, mert nem aromát használnak az ital készítésekor, hanem a  szűretlen búzát 2 évig hagyják meggyágyon - nagyon kellemes!

Tehát ezt a sört és  4 cl meggypálinkát öntenek össze! Zseniális! Viszont, senki ne kezdjen azokra az élményeire gondolni, amikor ezzel  az italkombinációval tette fel a koronát az éjszakájára, másnap pedig kapkodott az ásványvizes palack és a fejfájás csillapítók után, mert itt az nem lehetséges! Itt ugyanis tényleg a vendégért vannak a pultosok! Akin egy kicsit is a mértéktelen alkoholfogyasztás árnyéka is látszik, bizony nem kaphat erősebb italt, de még egy sört sem, viszont friss levegőt annál inkább!

Odafigyel a család arra, hogy senkinek se ajánljon néhány erősebb korsó sör után pálinkát, mert nem csak ők, de a lakók sem kedvelik a túl mámoros vendégeket és bizony a kerületre sem vetne jó fényt, ha ez is csak egy átlagos belvárosi kocsma lenne! 
Sok a törzsvendég, és ez jó. Kellemes a hangulat, amit a család  fontosnak tart. Úgy gondolják, hogy a kommunikáció és a törődés elengedhetetlen ahhoz, hogy a hely megmaradjon olyannak, amilyennek az én tetszésemet is elnyerte!

 

Érdemes kipróbálni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr655375697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása