rövidazélet

A Mikszáth tér megér egy estét! – Még ha pálinka nélkül kell is tölteni…

2010. szeptember 20. 08:11 - rcsdaniella

Kis brigádommal a Mikszáth Kálmán tér környékét céloztuk meg legutóbb. Háromból egy hely akár csillagos ötöst is érdemelne, kár, hogy a nevét nem írhatjuk le, mert pálinkát csak a pult alól adnak, ha elég jófej vagy. A másik kettő sajnos alul maradt a versenyben.

Az értékelési szempontjainkról itt olvashatsz. 

 

M2 – A (minden téren) retró klub

A környék adottságát egyáltalán nem használja ki az isteni fantázianévvel ellátott M2 klub & bar, amely alnevén csak „The Place Of Retro”-ként hirdeti magát. (Hogy miért, azt sajnos nem sikerült megfejtenünk.) A Mikszáth tér kiváló helyszíne lehetne egy jó kis nyáresti iszogatáshoz, ám az M2 ebben egyáltalán nem segédkezik. A csupa reklám terasztól még eltekintene az ember, de az itallap mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Először a „ház Whiskeye” (így, ahogy írtam) feliraton akad meg a szemünk, - lehet, hogy ebben nyilvánul meg a retro? – aztán a kézzel minden egyes itallapra (!) ráírt „A végösszeg tartalmazza a 10%-os szerviz díjjat” soron. Két „j”-vel.

Sebaj, gyorsan tovább is szörfözünk a pálinkák felé.  



A választék: Vilmos körte (grrrrr), Fütyülős (több ízben!!), Kosher és Hírös (szintén több ízben!!) HÁT EZ MEG??? Ilyen választékot talán még a legkeményebb vidéki szórakozóhelyen sem látni. Viszont az árak legalább ehhez méltóak: 490-650 forint között mozognak. A pincér szinte egyik kérdésünkre sem tud válaszolni, az „égetett szesz, de mondják pálinkának is” mondattal pedig teljesen kiveri a biztosítékot. „A Vilmos körte pálinka?” – tesszük fel a már unalomig ismételt kérdést. „Hát, hogy őszinte legyek, nem is tudom” – mondja, majd elmegy megnézni az üveget, és érdekes módon ezzel a válasszal tér vissza: „megkérdeztem: pálinka.”

Ugye, nem baj, hogy nem rendeltünk?

 

Az értékelés
Választék: 1
Kiszolgálás: 2
Szakmai hozzáértés: 1
Környezet: 3
 

 

 

A nevesincs hely – van persze, de nem írhatom ide

Betévedve ebbe a tér közeli piciny helyiségbe, nem csak a hangulat és a szíves vendéglátás nyűgöz le, hanem a pult alól előkerülő erdélyi házi pálinka is. Szilva, alma, körte (ami utópárlatos), a többi azonban nagyon finom. Egy kávézóhoz képest, ahol nem árulnak pálinkát (!), szinte tökéletes lenne az értékelés, ha tehetnénk...

A választék és a környezet 4-est, míg a kiszolgálás 5-öst érdemelne. Hozzáértésről értelemszerűen nem beszélhetünk, és bajba sem akarnánk sodorni a helyet a megnevezésével. De aki akarja, kis utánajárással meg tudja találni. Mi nagyon ajánljuk!

 

Frank Zappa – Gyér választék, jó zenével kísérve

A ház pálinkája Márton és Lányai magyar kajszi. Ez jó pont, bár egy ideig eltűnődünk azon, vajon nem utántöltöttek-e valami teljesen más italt az üvegbe, mert ízre és színre gyanús a pálinka. Kosher, Kosher ágyas, és Hírös kecskeméti. Pfff. Málnának írják az ágyon érlelt vegyes gyümölcsöt és a Pitu is helyet kap a pálinkák közt. (Igaz, a felszolgáló legalább tudja, miből készül.) A teraszon kiköpött Frank Zappa játszik zenésztársával, de sajnos ez sem elegendő ahhoz, hogy sokáig maradjunk.

Az értékelés
Választék: 2
Kiszolgálás: 3,5
Szakmai hozzáértés: 1,5
Környezet: 3,5
 

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr172254177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rezsóka 2010.09.21. 10:24:42

Ha jól hiszem, ezt a blues zenészt láttam a hétvégén a Megasztárban.

Ja, és nekem tetszett a M2 mosdója :)

Közbiztonság Szilárd 2010.09.21. 12:38:46

Fekete Jenő és Vojnits Attila (Frank Zappa Emlékzenekar) van a képen.
Zappán kívül Syriust is játszanak, jövő kedden (szept. 28.) pl. a Gödörben.

Kivlov 2010.09.21. 15:18:45

jó kerítésszaggató szilvát kell keresni mindenhol. az még akkor sem olyan rossz, ha vegyszerből van...

teddyde 2010.09.21. 18:11:18

A Hírös Kecskeméti idén elég sok helyre bevásárolta magát, és jelentős összegért cserébe gyakorlatilag kizárólagosságot vett. Ha véletlenül valaki a marketingosztályról olvasná, akkor üzenném, hogy KURVA SZAR A PÁLINKÁTOK!

réce 2010.09.22. 21:16:20

Sziasztok!

Az egészben az a szörnyű, hogy a jelenlegi magyar szeszipari termékek, s ezek Legismertebb előállítója mindenhol bent van a szeszes italaival(fütyülős, Vilmos, Hírös...)
De ami MAGYAR pálinka, sehol nincs, csak erdélyi különlegességek.
ez a röhejjj, nem?
süti beállítások módosítása