rövidazélet

Egyszer volt Budán kocsmateszt (de nem utoljára)

2010. október 19. 20:44 - rcsdaniella

 A kocsmateszt csapata ezúttal Budára látogatott el: örömmel jelentem, hogy a másik oldal pálinka téren Pesttel simán felveszi a versenyt. A trendi romkocsma, az old school pub és az imádnivaló igazi budai kocsma az eddigi helyeknél jóval többet nyújtott, ami az élményt illeti.

Az értékelési szempontjainkról itt olvashatsz. 

 

Szatyor bár – a már majdnem tökéletes

A Szatyor bár nemrég nyitott, de már a nyitást is óriási várakozás előzte meg: végre egy romkocsma a főváros budai oldalán. És valóban. A hely szinte azonnal beindult, azóta is dübörög. Felkerekedtünk hát mi is, hogy teszteljük… természetesen pálinka szempontból. A kocsmateszt történetében először fordult elő, hogy egy hely 5-öst kapott. (Kár, hogy a blogot hirdető matricánkat – amit nem kis kaland árán a mosdó falára csempésztünk – már másnap leszedték…)
A kiszolgálással azért van kis probléma, konkrétan, hogy amikor megtelik a hely, jó, ha félóránként feléd néz valaki. Ennek ellenére a Szatyor beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A hely kulturált, a választék bőséges, és a pincérek is tisztában vannak az italokkal. Márton és Lányai, Csalló, Zsindelyes, Rézangyal, Suhancos. Legalább húsz féle pálinka közül lehet választani, tehát, mindenki talál a számára megfelelőt. Márton János irsai szőlőjét ízlelgetem, de a Csalló birs és a Rézangyal szatmári szilvája is finom. Az egyetlen szépséghiba a pálinkáspohár – ami nincs. Van viszont magyarázat: most nyitottak, már megrendelték, de még nem jött meg. Ezt elfogadjuk. A felszolgáló készségesen elmagyarázza, mi a különbség pálinka és likőr között, és ajánlani is tud. Aki tehát péntek este unatkozik, feltétlen ugorjon le a Szatyorba minimum egy pálinkára!

 

 

Az értékelés
Választék: 5
Kiszolgálás: 4,5
Szakmai hozzáértés: 5
Környezet: 5
 

  


Black Dog Pub – sörözőnek jó, pálinkázni nem

 

Ez egy tipikus budai pub. Még mielőtt szó érné a ház elejét (vagyhogymondják), megjegyzem, hogy épp úgy viszonyultunk hozzá, ahogy egy igazi kocsmához kell. Nem voltak nagy igényeink, és nem akartuk összehasonlítani egy nívós étteremmel sem. Kocsmaszinten jó, hogy Zsindelyesék képviseltetik magukat, de hogy rajtuk kívül a Zwack hidegutasai egy "Tokai" (így, „j” nélkül) hárslevelű, valamit Calvados van a pálinkák között, az már kiveri a biztosítékot. (És a pultos is állítja, semmi különbség az almából készült párlat és a többi között. Nem tudom, Zwackot, vagy a franciákat sajnáljam-e jobban) Az árakkal egyébként semmi baj, pont kocsmához illőek. A minket kiszolgáló hölggyel is minden rendben, nagyon segítőkész, és bár elsőre nem sikerült ugyan megértenie és kihoznia a rendelést, azonnal kijavította a hibát, és meglepő módon ő is ajánlott. (arról persze már nem tehet, hogy igazán nem volt mit). Ami a környezetet illeti, ha sörözni jönnénk a haverokkal, a helyszín kiválóan megfelelne, én speciel imádtam a nyerőgépet is, 3 ezer forinttal gazdagabban távozom a helyről… de sajnos nem sörözni jöttünk.

 

 

Az értékelés
Választék: 2,5
Kiszolgálás: 3,5
Szakmai hozzáértés: 3
Környezet: 3
 

  

 

Libella – a hely, ahol mértékkel isszák a vizet

Hmm. A Libella pont az a hely, amire évek óta kíváncsi vagy: valahányszor csak elmész előtte, mindig arra gondolsz, ide be kéne ugrani. Kínálkozott hát a tökéletes alkalom.

„A libellával egyenesek és síkok tehetőek vízszintessé illetve függőlegessé. Belső felületén csiszolt, zárt üvegedény, amelyet alkohollal vagy éterrel töltenek ki úgy, hogy buborék még véletlenül se maradjon benne. - ehhez talán semmit nem kell hozzátenni. A Libella vendégei tartják a szintet, s mértékkel isszák a vizet” – hirdeti magát a hely.

A pultnál kell kérni, mert a Libella kocsma a javából, ahogy kell: cigifüsttel, vegyes társasággal, csapat fiúkkal az asztaloknál, lepattant WC- vel, ésatöbbi. A srác – aki mosogat (ennek azért van jelentősége, merthogy válaszaiból ítélve egy percig azt feltételezem, a mosogatófiúval társalgok, de tévedek, ilyen itt nincs, ő tehát kétségtelenül A Pultos.) – nem teljesen van képben. És akkor finoman fogalmaztam. Jóformán azt sem tudja, van-e pálinkájuk. Devan. „Szicseki” – mondja, mikor harmadszor próbálkozik meg leolvasni az üvegről a feliratot. Nem sikerült. A mellette lévő másik srác valószínűleg nála kínosabbnak érzi a jelenetet 5 perc után, ezért felajánlja a segítségét. „Mit ajánlanék innen? Semmit” – mondja vigyorogva, és nem tudom eldönteni, viccel-e, vagy itt mindenki komplett elmeháborodott. Sokáig nem kell végül törnünk a fejünket, mert kizárólag „Szicseki” pálinka van. Ja, és grappa. Jonathán alma, birs, cigánymeggy. Ha nem lenne ennyire magával ragadó a környezet, valószínűleg nem kapott volna ennyi pontot sem. De a hely eladja magát, a „Szicseki” meg nem rossz.

 

  

 

Az értékelés
Választék: 3
Kiszolgálás: 1
Szakmai hozzáértés: 1,5
Környezet: 4,5
 

   

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr612379376

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szatyor bár és galéria 2010.11.14. 18:34:17

Helyszín: 1111 Bp., Bartók Béla út 36. Látogatás: 2010. október 6. 18:20-21:20 > Az elnevezés úgy aránylik a használati tárgy nevéhez, mint a pottyantós wc az infra öblítésű wc-hez....

Trackback: Black Dog Pub 2010.11.13. 09:17:57

Helyszín: 1111 Bp., Lágymányosi u. 12. Látogatás: 2010. április 14. 17:20-23:25 > A különterem a régen itt működő szexvideotéka bőrkanapékkal továbbgondolt változata, emiatt szülinap...

Trackback: Libella kávézó 2010.11.13. 09:15:52

Helyszín: 1111 Bp., Budafoki út 7. Látogatás: 2010. június 2. 18:00-21:20 > Libella, te dög! Egyetemi berkekben jól cseng a neved, de ne haragudj, hogy ezt mondom, Buda ide vagy oda,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AR5T7 2010.12.25. 05:35:04

Hat ezen mosolyogtam egy jot (:
süti beállítások módosítása