rövidazélet

Kötelező: a karácsonyi pálinkapuncs

2010. december 18. 11:36 - rcsdaniella

Nincs is annál jobb, mint amikor valaki karácsonykor a saját készítésű pálinkáját iszogatja. Persze, aki nem főz otthon, „kölcsön vehet” valahonnan egy üveggel, amit aztán mindenféle finomsággal feldobhat. Kedvenc mixerem, Nagy Zoli elárulta, hogy készül a meleg pálinkapuncs. Én meg jófej vagyok és továbbadom a tudást nektek.

Zoli a Rézangyal fűszeres meggyét és mézes vagy sima barackpálinkáját vette alapul. Míg előbbiből 2 centet, utóbbiból 3-4 centet önt az edénybe. Ehhez adja hozzá a szegfűszeget, fahéjat és mézet, végül az egészet leönti felmelegített almalével, vagy bármilyen – nem fűszeres – teával. Az így kapott italt jól összekeverjük és kész is a csodás karácsonyi puncsunk. Ha valaki ennél kifinomultabb, az különböző fűszerekkel, citrom-, illetve narancshéjjal is fokozhatja az ízt.

Ti milyen karácsonyi pálinka receptet ismertek? 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr412518183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teddyde 2010.12.21. 17:17:48

gondolom el lehet ezt készíteni valami rendes pálinkából is...

réce 2010.12.23. 21:01:21

Persze hogy lehet másbó ismint írták fent, mézes kajsziból.
süti beállítások módosítása