Nincs is annál jobb, mint amikor valaki karácsonykor a saját készítésű pálinkáját iszogatja. Persze, aki nem főz otthon, „kölcsön vehet” valahonnan egy üveggel, amit aztán mindenféle finomsággal feldobhat. Kedvenc mixerem, Nagy Zoli elárulta, hogy készül a meleg pálinkapuncs. Én meg jófej vagyok és továbbadom a tudást nektek.
Zoli a Rézangyal fűszeres meggyét és mézes vagy sima barackpálinkáját vette alapul. Míg előbbiből 2 centet, utóbbiból 3-4 centet önt az edénybe. Ehhez adja hozzá a szegfűszeget, fahéjat és mézet, végül az egészet leönti felmelegített almalével, vagy bármilyen – nem fűszeres – teával. Az így kapott italt jól összekeverjük és kész is a csodás karácsonyi puncsunk. Ha valaki ennél kifinomultabb, az különböző fűszerekkel, citrom-, illetve narancshéjjal is fokozhatja az ízt.
Ti milyen karácsonyi pálinka receptet ismertek?