rövidazélet

Gyula, ahogy én látom 2. – én kérek elnézést!

2011. április 19. 18:26 - rcsdaniella

Mivel az előző (tavalyi) Gyulai Pálinkafesztiválról írt posztom nagy vihart kavart, most megpróbálom magam visszafogni. Már csak azért is, mert egyébként minden évben kitűnően szórakozom Gyulán. (És ezt a lehető legkomolyabban gondolom.) Most is kizárólag a tényeket írom le, aki meg ezt megkérdőjelezi, jövőre utazzon oda és győződjön meg róla személyesen. 

A történet a szállásunkkal kezdődne, de mivel arról sajnos nem született fotó, most inkább nem untatnék senkit vele. Van úgyis annál izgalmasabb. A fesztiválra menet Békési Zoli bácsiba botlottunk, aki kedvesen meginvitál a standjához egy kis pálinkára és szilváspapucsra, mondván, az kihagyhatatlan. Őszintén szólva, én a köszméte pálinkájával vagyok így, ami most az abszolút favorit. (Szégyellem bevallani, de csak Réce kedvéért jegyzem meg, hogy még Márton málnájánál is jobban kedvelem.) Naszóval. Birkáséknál kezdtük az ivászatot, ahol cigánymeggyet, almát, fekete ribizlit kóstoltunk.

Közös koccintás Birkásnál. Megy a tanácskozás, kinek mi ízlik jobban

A fesztivál legkülönlegesebb párlatát Brilléknél ittam, akik rámentek a zöldségekre. A medvehagyma üt rendesen, de volt spárga, sárgarépa és cékla is.

A medvehagyma párlat azért nagyon ott van. Meg a sajtos tallér is

Panyolainál vilmoskörtét kóstolunk (ami 52-es és nagyon hozza a gyümölcs ízét), aztán meggyőznek róla, hogy az idei tuti siker az aranyalma. Ez 38 százalékos, ágyas, és nekem nagyon gejl. De a lányoknál arat majd.

 

Az Ararat Dibonis standnál szilvát iszunk, amin megy a vita – a társaság egyik felének nagyon tetszik, a másiknak meg egyáltalán nem: büntetés. Ági dönti el a kérdést, aki szerint jobb, mint ugyanitt az ágyas. Ismét Zoli bácsiba botlunk, aki a szeszmérőgépét mutatja nagy büszkén, amit gyönyörűen felújítottak, és a hamarosan megnyíló pálinkacentrumban lesz látható.

 

Útba ejtjük még a Gusto-t és Savanyát is, miközben elkezdődik az Edda koncert. Mondanom sem kell, hogy mindenki ugrál a slágerekre, Pataki túl a hatvanon is úgy pörög, hogy meg kell csodálni. Amit sajnálok, hogy Fásy Ádám szombaton volt, amit viszont nem, hogy SP is. Így az idén mindkettőről lemaradtunk. Helyettük szórakoztatott Jocó – akiről csak ennyit tudni – és egy bácsi, aki nagyon komolyan vette a feladatot (hogy jól érezze magát), és az egyik stand rúdján maradt addig, amíg a biztonságiak ki nem kísérték.

 

 Ő Jocó. Legalábbis így mutatkozott be. Jocó kedves ember

 

Ő nem mutatkozott be sehogy. De nem bántuk

Még visszamegyünk Békésiékhez szilváspapucsot lopni a kosárkából, mert Zoli bácsinak igaza volt, ez elképesztően jó. Ha Budapesten lesz, feltétlenül kóstoljátok meg a pultjánál!

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr52840351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

málinkapálinka 2011.04.19. 22:22:02

Medvehagyma!! MIbool maradtam ki ideen: :,( Fasy Adam, Edda, SP?!?!?! Micsoda kombo:D

málinkapálinka 2011.04.19. 22:31:10

Medvehagyma!!! Mibol maradtam ki ideen! :( FAsy Adi, Atis, SP!?!?! MIcsoda combo! :D Majdnem minden korosztalyt beceloztak :)

málinkapálinka 2011.04.19. 22:32:33

nah...veguul sikerult....ketszer is! :)

Rezsó 2011.04.20. 13:16:41

Nagyon nevettem az íráson és köszönet a sok megjelenési lehetőségért. Végre visszatérhettem:)
Most gondolom, megint el kell tűnnöm egy időre, de azért a Budapesti Pálinkafesztiválon ismét bepróbálkozom.
Imádtam Gyulát, a Fesztivált és a legújabb barátunkat, "Görényt"

réce 2011.04.20. 21:28:11

Kedves Eszkimólány!

Köszönöm a megemlékezést a Címsorban.
Ígérem megkóstolom a Köszmétepálinkáját a Békési főzdének.
S Gyuláról a legfontosabbat kihagytad:

Na kinyert???

Valamiért ezt nem közölted?
Van valami oka?

réce 2011.04.20. 21:31:46

Azért az Agárdi pálinkafőzde jól odavágottt a híres "Viharsarok" helyi italának a
-Miraculum Szilvapálinkával---

csak a korrekt egységes megjelenítés miatt.
Mi meg ezt kóstoltuk Gyulán, s nem hiába az év pálinkája..
S ajánlom még az Agárdi Champion őszit, Gyulai vadszedret, sajmeggyet , s a legfőképpen a Dibonis ágyasait...

Tényleg kóstold meg, s kommenteld!

üdv

rcsdaniella · http://hellomama.blog.hu 2011.04.20. 21:38:55

@réce:
Csak a tisztesség (és a békesség) kedvéért:
A XIX. gyulai versenyen Magyarország Legjobb Pálinkája, Az Ország Legjobb Kereskedelmi Céllal Főzött Pálinkája az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilva pálinkája lett.
A félreértés elkerülése érdekében: nem azért nem írtam ezt bele a posztba, mert ki akartam hagyni, hanem mert semmilyen eredmény nem szerepel benne. Ennek pedig egészen egyszerű oka van: a hangulatot szerettem volna visszaadni, a versenyeredmények helyett, amit bárki megtalál az interneten egyetlen kattintással, ha éppen az érdekli.
Ígérem, megkóstolom mindegyiket, így, sorban, ahogy írtad!
üdv,
Márton eszkimólánya

mixert 2011.04.21. 03:15:29

Sajnálom, hogy a tavalyi posztod nagy vihart kavart, csak azért mert az emberek nem hajlandóak elfogadni az építő jellegű kritikát.
Ezek után számomra akkor az idei rendezvény = no comment

pakec 2011.04.21. 17:37:56

Szerintem, abszolút visszaadtad, amit tapasztaltál, én láttam magam előtt
amiről írtál..... az eredmények????
hát nem mindegy)))), az egyik nagyon
jó sokat nyert, amihez gratulálunk,
csak ebből a Márton komplexusból
tudnálak kigyógyítani))))))
lehetek esetleg a nagybácsid???? ))))

réce 2011.04.25. 20:45:32

Meszkimólány!
Igazából csak az a fura, hogy mindig ugyanazokat a főzdéket kóstolod meg, s kicsit ez már Nokiadoboz gyanús.
Hálégenek ahol mi dolgozunk, az általad favorizált pálinkák sose lesznek.
süti beállítások módosítása