rövidazélet

Erzsébetváros – te csodás!

2011. június 03. 20:09 - rcsdaniella

 A Kazinczy utca csütörtöktől vasárnapig pezsgő tengerparti kisvárosi sétánnyá változik: annyi ember rohangál itt egyik helyről a másikra, hogy szinte nem lehet elférni az utcán. Feltételezem, a lakók mindennek nem örülnek, ahogyan azt is, hogy a szórakozni vágyók fejében ez a gondolat (ha megfordul egyáltalán) nyomban hamvába hal. Nemrég mi is kivettük a részünket a lakók bosszantásából, igaz, a hangos kiabálásig nem jutottunk el.
 
Az értékelési szempontjainkról itt olvashatsz. 

 

Flinstone-ék elmehetnek a… (Kőleves kert)

A Kőleves kert egy nagyon hangulatos kis sörkert, igaz, este már annyira sötét van, hogy az ember az orráig sem lát. Bár, ha elegendő pálinkát iszunk, ez fel sem fog tűnni. Kiszolgálás a pultnál van, ott azonban tökéletes. A fiú, akitől az italokat kérjük, nagyon kedves, a legnagyobb úszás közepette sem sértődik meg a kérdéseinken. Türelmesen válaszolgat, sőt, úgy tűnik, még élvezi is, hogy „előadhat”. A kérdezz-felelekbe kollégája is beszáll, sőt, a pultoshölgy is oda-odavet néhány megjegyzést, kiegészítést. Megtudjuk, hogy mi az igazi pálinka, szó nélkül magyarázzák, mitől ágyas valami és hogy készül a mézes. Vilmost ne igyunk – mondják, - hiszen az nem pálinka. Hoppá! A választékkal sincs gond: Csetényi, Márton, Agárdi. És ezekből rengeteg íz. Feketecseresznyét, feketeribizlit iszunk, aztán megadjuk a nekik járó ötöst. Ide visszajövünk!
 

Az értékelés
Választék: 5
Kiszolgálás: 5
Szakmai hozzáértés: 5
Környezet: 5
 
 

 

400 – szor meggondoljuk a következő alkalmat

A fura nevű helyet ezidáig eléggé szerettük, ezért úgy döntöttünk, megfuttatjuk pálinka ügyben is. Kár volt. Legutóbbi ottjártunkkor négyszer szóltunk a pincéreknek, hogy szeretnénk fogyasztani, hiába. Mikor a felszolgálólány szándékosan elfordított fejjel elsuhant mellettünk, majd leült a pulthoz limonádézni, egyszerűen felálltunk, és kijöttünk. Úgy emlékszem, meg is fogadtuk, hogy ide többet soha, de mivel korrektek vagyunk, kaptak még egy esélyt. Kár, hogy ezúttal sem éltek vele. Bent olyan füst van, hogy megőrülsz, a terasz viszont hangulatos. Télen kicsit rossz lesz. Na, de most nyár van! Eltartott vagy negyedóráig, mire a felszolgáló fiú észrevett minket (pedig állítólag ilyesmivel eddig nem volt baj), aztán gyakorlatilag egy kérdésünkre sem tudott válaszolni. Valószínűleg megnyerné a „ki tudja legtöbbször mondani, hogy nem tudom” versenyt, és egy pillanatra még az a kép is beugrott, hogy „mondd még egyszer, hogy mi! hogy mi?!” ratatatatatata… (éles lőfegyver hangja – a szerk.) - de aztán visszatértem a teraszra. Szicsek, Csetényi, de a srácnak ezen túl nem sok fogalma van. Bemegy, kijön, újabb tíz perc, „- Magony mézes. – Az mi? Főzde? – Nem tudom. (grrrr…) Nem. (gondolkodás) – Tehát? – Az egy pálinkafajta. – Köszönjük, még meggondoljuk. (fizetés, eljön.) Ha pálinkára vágytok, az erő (és a tolerancia) legyen veletek eme helyen.
 

Az értékelés
Választék: 3
Kiszolgálás: 2
Szakmai hozzáértés: 0
Környezet: 4
 
 

 

Doblo Wine Bar – a sarki borbár

Húzzuk le a külföldieket, de nagyon, avagy ki az a barom, aki dupláját szeretné kifizetni egy deci bornak?!
A borbár egy nagyon hangulatos, extra jól berendezett Holló és Dob utca sarkán lévő… borbár. Merthogy az. Itt aztán mindenféle bor van, ami egy magamfajta borimádónak (ebben a részben vajon hányszor fog szerepelni a bor szó?) maga (és ez is) a mennyország. Csakhogy pálinkázni jöttünk, megembereljük magunkat. És képzeljétek! A kishölgy (aki tényleg nagyon kedves) új pálinkára hívja fel a figyelmünket. Harmatrázó. (azért megkérdezném, 8 ilyen után másnap ki tud visszaemlékezni erre a névre…) Na, róla semmit nem tudtunk eddig, de összebarátkoztunk. (haha, azt gondoltátok, nehéz lesz, mi?! hát, nem volt az.) Hogy gyulais pohárban kapjuk az italt, némileg visszavesz a lelkesedésből, de az íz kárpótol. Barack és cserszegi fűszeres. Friss, gyümölcsös illat és ehhez illő karakteres íz. Épp ilyet szeretünk! Az üvegen lévő címke nem nyeri el a tetszésünket, egész egyszerűen olyan, mint amikor az ember egy ajándék palackra arany filctollal ráfirkant valamit. De elnézzük. A kiszolgálásra visszatérve, a hölgy kedves, de sokat nem ért (értsd semmit) a pálinkához. A jófejsége kárpótol valamennyire. Gyulai tavaszról annyit tud, a tavasz egy évszak. (hmm.)
 

  

Az értékelés
Választék: 3
Kiszolgálás: 4
Szakmai hozzáértés: 2
Környezet: 5
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr742954996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása