rövidazélet

Ételek pálinkával - ez a valódi konyhaművészet!

2012. november 21. 12:32 - rcsdaniella

Pálinkás receptversenyt hirdetett a Brill Pálinkaház. Az alábbi posztból kiderül, hogy a nemes italt a konyhaművészetben is felhasználhatjátok, ha kísérletezni támad kedvetek. Én csak ajánlani tudom.

A pálinkáról az utóbbi évek gasztronómiai paradigmaváltásának köszönhetően kiderült, hogy bizony kiválóan alkalmas a főzésre, ételek kiegészítésére, vagy éppen teljessé tételére. Talán ez is lehetett az egyik oka, hogy a Brill Pálinkaház és a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin közös receptversenyt hirdetett gasztrobloggerek, séfek, háziasszonyok, amatőr opportunisták számára. Több tucat pálinkával készített étel receptje érkezett a megadott határidőre. A díjazottak alkotásaiból az is kiderül: leves, főétel és desszert egyaránt készülhet pálinkával.
- A pályázóknak november 10-ig kellett Brill-pálinkával elkészíteni egy ételt és közzétenni bármely blogon, honlapon, gasztronómiai portálon, vagy receptgyűjtő weboldalon, mégpedig fotóval és pontos recepttel dokumentálva – tudtuk meg a Brill Pálinkaház csapatától. – A kiírók és a zsűri tagjai külön értékelték, hogy a pálinka ne csupán kísérője, hanem szerves része legyen az ételnek.
Az eredményhirdetést november 16-án rendezték meg, a beérkezett pályaműveket ezúttal profi séfek készítették el.
Az első helyezett receptje Sütőtök krémleves Brill sütőtökpárlattal, beküldője dr. Váryné Garamvölgyi Rita.

brill-receptverseny-43.jpg

A második helyen dr. Gaál Szonja receptje végzett, ami nem más, mint Mámoros kacsamell kecskesajtos krumplirétessel és áfonyás pálinka-mártással.  

brill-receptverseny-35.jpg

A harmadik hely tekintetében nagy volt a verseny, végül dr. Halmosi Noémi desszertje lett a befutó, amely a Szőlő újratöltve nevet kapta.

brill-receptverseny-42.jpg

Aki kedvet kapott, neki is láthat az ebéd elkészítésének. Jó étvágyat!

(Fotók: Duthweiler Ferenc)

1 komment
Címkék: pálinka brill

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr84918165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palex 2012.11.23. 15:20:21

Agárdi főzdénél lehet mesterszakácsok által készített, szintén pálinkás ételeket enni.
Azt is tudom ajánlani, mert biza nagyon finomak voltak :)
süti beállítások módosítása