rövidazélet

Elegancia kontra kocsmafíling

2010. július 22. 14:32 - eszkimolany_

Ezen a héten két egymástól teljesen különböző helyet teszteltünk: a Déryné éttermet és a Moszkva tér bisztrót vettük górcső alá. Míg előzőben a pohártörésig jutottunk, utóbbiban már asztalon tánc is volt. 

Az értékelési szempontjainkról itt olvashatsz. 

 

Déryné – Drága is, sznob is, mégsem akarsz hazamenni

A Dérynébe azóta különösen jó betérni, amióta felújították és megdobták egy kis kellemes lounge hangulattal. Pálinkatéren is alkalmazkodik a hely a stílushoz: még „a ház pálinkájával” is rendelkeznek, igaz, az árakat látva az ember kissé megtorpan. Igazi, divatos újgazdagokhoz illő hely ez, a sznobság édes netovábbja.

Rögtön rávetjük magunkat a ház pálinkájára – hiszen nem megszokott ez a pesti éjszakában -, ami a „Déryné muskotályos”, illetve a „Déryné reserve by Takler” neveket viseli. Nos, azt megállapíthatjuk, hogy érzetre fogalmunk sincs, mi az a különleges szőlő, amelyből készült, a nagyobb baj az, hogy a pultosnak sincs. Ha pediglen ház pálinkáját árulunk, illő volna tudni elmagyarázni a jónépnek, miért igya azt cirka két-három ezer forintért.

Prekop Bio Vadcseresznye, Zimek Strong Vilmoskörte (!), Szicsek Bíbor kajszi és Szicsek málna a sorrend.

Ami a hely mellett szól, hogy a drágaság ellenére, a hangulat miatt kérjük az újabb köröket, annak dacára, hogy a pálinkát behűtött pohárban adják…

Aztán, az itallapot ismét kinyitva jön a durva csapás: MIT KERES ITT A FÜTYÜLŐS BARACK PÁLINKA?!

R barátom, akinek – mondanom sem kell, nem ez a mai első pálinkája – máris szolid monológot ad elő, melynek szerinte feltétlen el kellene hangoznia a pincér szájából a vendég felé, amikor az Fütyülőst rendel, valahogy így hangzana:

„Kedves Uram! Ha Ön befáradt erre a helyre, semmiképpen nem illene Fütyülős Barackot rendelnie, főképp, mert az nem pálinka…” A kérdés persze a másik oldalról is felmerülhet: ha ez egy magára valamit is adó hely, hogy csúszhat be ez a durva baki?

Ezek után persze már feltűnik az is, hogy csorba a pohár, később legalább nincs lelkiismeret furdalásunk, amikor az egyiket sikerül nekünk is eltörnünk. A környezet és a hangulat azonban kárpótol: ez az a hely, ahonnan alig akarsz hazamenni.


 Ahol jó inni, ahol jó lenni, ez a Dérynéééé 

Az értékelés
Választék: 2,5
Kiszolgálás: 4
Szakmai hozzáértés: 3
Környezet: 4
 

 

Moszkva tér Bisztró – Asztalon tánc és reklámpohár

A Dérynéhez hasonlóan itt is van „ház pálinkája”: mézes ágyas füge. Az árak sokkal kíméletesebbek az előző helynél, igaz, a környezet is teljesen más. A buli közepére sikerült érkeznünk, egy laza hétköznap, asztalon táncolással. Mi más kell még?

A választékkal nincs baj, sokféle és jó pálinkák (is) vannak. A pultos kedves és ajánl nekünk pálinkát is, attól függően, ki mit szeret. Az azonban végzetes hiba, hogy pálinkafesztiválos reklámpohárban kapjuk az italokat, amik ráadásul csorbák és töröttek. Úgy tűnik, Budapesten erre szinte sehol nem adnak, pedig nagyban hozzájárul a pálinkafogyasztáshoz. 

 

 Pálinkázás utáni hangulat a Moszkva téren
 

  Ezt talán mégse’ kéne…

 

 

Az értékelés
Választék: 3,5
Kiszolgálás: 3
Szakmai hozzáértés: 2,5
Környezet: 3,5
 

 

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr152168724

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Moszkva tér Bistro 2010.11.13. 09:20:14

Helyszín: 1024 Bp., Moszkva tér Látogatás: 2010. február 24. 18:15-22:30 > Hütte a Pinahegy tetején! Adatlap Elérhetőség: - Web: http://moszkvater.hu/ Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 1...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.23. 15:02:18

Déryné nekem már valahogy túl sznob. Elhaladva előtte folyton azt érzem, hogy nem az én stílusom.

réce 2010.07.26. 21:08:25

Sziasztok,
A Moszkva térben mi is iddogáltunkár pálinkát és pálinka szerű "szeszes italt". A szakmai hozzá nem értést feledtette a személyzet jó kedve és kedves ajánlása.
Mézas.... igyad , mert jó! :)
A Déryné más kategória,de a ház pálinkája nekünk nagyon ízlett ott.
Bár egyet értek, fizetéskor összerándult a gyomrom...

Palex 2010.07.27. 16:27:49

Alsóörsön az egyik strand büfénél, a matracos boltok mellett adnak Csalló féle pálinkákat, 650.-Ft-ért 4cl-t. Ár/érték arányban verhetetlen :)

Rezsóka 2010.07.29. 14:53:44

Újabb kocsmatesztet akarok!!!!

rcsdaniella · http://hellomama.blog.hu 2010.07.29. 21:29:48

@Rezsóka: jó a neved :)) jövőhéten folyt.köv.

vincenzina 2010.08.02. 21:37:47

Drága Danka!Ha már le kell írnod,hogy fütyülős barack ne tedd hozzá a Pálinkát kérlek!Egyébként nagyon jó amiket írsz! Puszika!

fuharos 2010.08.16. 20:42:18

"megdobták egy kis kellemes lounge hangulattal" – ha kérdezik, hogy hol nevelkedett a szerző, engem ne említs, kérlek!

réce 2010.08.23. 22:19:58

Sziasztok!

Voltam hétvégén a Dérnében, s megkóstoltuk mi is a ház pálinkáját.
Kedves eszkimólány: Nekünk ízlett, finom volt, s a szmélyzet tudta, hogy honnan, kitől, s miért.
AZ AGÁRDI PÁLINKAFŐZDE TÖRKÖLYPÁLINKÁJA, oTONEL MUSKOTÁLYOS TÖRKÖLY, -DÉL BALATONRÓL.
üdv réce
süti beállítások módosítása