rövidazélet

Le a szeszesitalokkal, éljen a pálinka!

2011. szeptember 14. 21:02 - rcsdaniella

„Faluhelyen szinte csak ezeket isszák” – mondják a vidéki kocsmárosok a kommerszekről. Hát, ez az, kérem szépen. Épp ez a probléma. Vidéken – bár sok helyen van – kultúrházba se mennek az emberek, mert inkább a Való Világot nézik otthon. És ez így van rendjén? Szerintem épp itt az ideje, hogy egy kissé nevelődjék a magyar. Ráfér.

Őszintén szólva, egy kicsit sem tudom sajnálni, sőt, mi több, nagyon is üdvözlöm a kormány döntését, melynek értelmében a pálinka jövedéki adóját 5, a kommersz szeszesitalokét pedig 50 százalékkal emelik. A falusi kocsmárosok persze nem örülnek a hírnek, úgy vélik, tovább csökken majd a forgalmuk és több vendéglátóhely is lehúzhatja a rolót. A vendégek meg az eddigi árakon innák a napi felesüket. Hát, nem fogják.

Leáldozott nekik: akinek van egy kis esze, elfelejti ezeket

Nem, nem sajnálom azokat, akik mérgezik magukat. Azon a véleményen vagyok, semmi szükség a nívótlan, gusztustalan aromás förtelmekre. Aki mégis erre vágyik, majd megfizeti az árát. Mindenféle értelemben, persze. Aki meg egy kicsit gondolkodik, számol, végre normális italt iszik majd. Vagy semmit. Egyik jobb megoldás a másiknál. Azt gondolom, az emberek nagy része lusta és érdektelen. Még ahhoz is, hogy megnézze, mit vesz le a polcról egy-egy házibulihoz. (Fütyülős?) Remélem, ha már választásra kényszerül, mert az árak nem egyértelműen a sz*rhoz húznak majd, végre rászánja magát, hogy megnézze, mit visz haza. Azt pedig, hogy egyesek nem lesznek képesek megvenni maguknak a napit, még annyira sem sajnálom. Itt az ideje észhez térni, emberek! Van nekünk pálinkánk, tessék főzni, venni, inni!          

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr73228017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Puszedli* · http://palinkaszerelmem.blog.hu 2011.09.15. 10:18:59

Egyetértek. Néphülyítő kommerszek ideje leáldozott. Éljen a pálinka!

Palex 2011.09.16. 10:11:13

Így van! Le a "szeszesitalokkal" már végre! No meg a nagy likőrgyárakkal is...
süti beállítások módosítása