rövidazélet

Csak a minőség számít!

2012. november 05. 18:39 - rcsdaniella

Vendégségben a Hegyközi Manufaktúránál

2009-ben alakult meg a Hegyközi Manufaktúra, amely azt tűzte ki célul, hogy a jelennek átadja és tanítja, az utókornak pedig megörökíti a magyar kézimunka egyediségét. Termékeik közt megtalálhatók gombák, mézek, dzsemek, édességek, likőrök, borok és pálinkák is. Utóbbi több ízben és kiváló minőségben kapható. Ezúttal a Hegyközbe látogattunk el.

- 2010 novemberében kaptuk meg a működéshez szükséges engedélyeket. A termékeink nagy százaléka bérgyártásban készül, de mindenből a minőséget keressük – mondja Pöltl Szabolcs értékesítési menedzser. – A tulajdonosok a Hegyközből származnak, és régóta rajonganak a minőségi termékekért. Korábban ajándékba szánták a dzsemeket, pálinkát, de az ismeretségi körön túlnőve megérett az igény rá, hogy kereskedelembe bocsássák a termékeket.

IMG_1325.JPG

Ilyen csodás helyen csak jó dolgok születhetnek

A manufaktúra belföldre és külföldre is szállít:
- Belföldön végesek a határok, egyrészt a fizetőképes kereslet miatt, másrészt, mert mi a kis delikát üzleteket keressük – érvel Pöltl Szabolcs, hozzátéve, hogy emiatt külföldben is gondolkodnak, tárgyalnak Oroszországgal, és Ausztriával is.
A hegyközi pálinkák 5 és 8 ezer forintos áron kaphatók, kivétel nélkül mindegyik érlelt.
- 50 fokos pálinkáink közt van birs, vilmoskörte, gönci barack, sárgamuskotály szőlő, és törköly. 40 fokosból szintén van birs, vilmoskörte, kecskeméti barack, és Irsai Olivér szőlő, emellett pedig van egy likőrünk is, ami 30 fokos. Ez a Mámor fantázianevet kapta, melynek alapját barackpálinka adja, akácmézzel van ízesítve, át van szűrve meggy- és csipkehúson, és meg van fűszerezve hársfa és bodzavirággal – sorolja a szortimentet Pöltl Szabolcs.

IMG_7810 3pálinkás díszdoboz nyitva.jpg

Díszdobozban is kérhetjük a pálinkákat

Pálinkáik sajátossága a kiváló minőségen túl a letisztult megjelenés: jellegzetes fehér-arany címkéiről, és egyszerű üvegeiről messziről felismerhetők.

Pálinka_GönciBarack_on.jpg

Jó hír a pálinkakedvelőknek, hogy hamarosan új törkölypálinkával jönnek ki, amely már a saját pincészetük, a Szent Tamás törkölye lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr694892265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása