rövidazélet

Pálinka fesztivál vendég itala a : RUM

2013. október 02. 21:33 - KicsiÉN

A RUM

Karib eredetű ital.:

A rum min.37,5% alkoholtartalmú szeszesital, amelyet kizárólag a nádcukor gyártásakor keletkező melasz vagy a cukornád levéből nyert szirup alkoholos erjesztésével és lepárlásával állítanak elő.
A nedveket préselés során nyerik ki a növényből. Néhány rumot ebből a folyadékból készítenek kétszeres vagy folyamatos lepárlással.

A világosat kőrisfahordóban, a sötéteket tölgyfahordóban érlelik.
A vodka után a legerjedtebb alkohol.A ligth rumok illata és teste sokkal finomabb és lágyabb, mint a dark rumoké.A sötét fajták ízükben nehezebbek és sziruposabbak, amely színükből következik.

A brit tengerészeknél 1650-től napi negyed liter rum fejadag volt meghatározva.Sir Edward Vernon admirális határozata nyomán lecsökkentették a fejadagot és vizet kevertek hozzá.Így született a grog, ami az admirális gúnyneve is volt egyben.A Grog lett a tengerészek hivatalos itala.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr125548323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása