rövidazélet

Mi tesz boldoggá egy borús szombaton?

2015. október 29. 14:51 - HoldvilÁgi

Na igen a pálinka! Meg a csoki... most kicsit kalandozunk, kívül a pálinka világán. 

Ha érdekelnek a gasztro túrák ott a helyed a Tour de Zsokolat csokitúráján.

 

tourdezsokolat_ath_horvath_zsoka_1.jpg

 

Megtanulhatod a temperálás fontosságát és lényegét, a kóstolás technikáját és a kakaó fajták közti különbségek eredetét. Áth-Horváth Zsóka - Tour de Zsokolat - a túravezetőnk a nagy édes kaland során. Gyakorlati oktatónk Erdélyi Nóra, aki a Bonbonier vezető cukrásza.

A kurzus legmelósabb része, hogy mindenki elkészíti saját trüffelét. Mi nagyon nagy óvatossággal be is csomagoltunk, az otthon maradottakra gondolva, a kis kerek, csodáinkat. Hozzáteszem igazi kihívás volt, hogy ne habzsoljuk be azonnal az egészet!

 

csoki1.jpg

 

A tanfolyam végén mindenki megkapja túlélő csomagját, amiben víz és sós rágcsa található, amivel már nyakunkba vehetjük a várost. Elsőként a Dohány utcában lévő Zangióban különleges mártott bon-bonokat ízlelgettünk, amik között borókás és lila hagymalekváros csokoládé is szerepelt. Ízlelő bimbóinkat behangolva most már tudtuk azt, mi is a nagy különbség, amit csoki és csokoládé között ízben keresnünk kell. Viszont itt nem állt meg a kaland, mert a Rózsavölgyi műhelybe vezetett utunk, ahol aztán tényleg leesett az állunk, ha ez eddig még nem történt volna meg. Kóstoltatok már olívabogyós-kenyeres csokit? Nem? Hát akkor itt az idő hogy megtedd! Ugyanis itt nem csak bon-bonok de táblás csokoládék is vannak. Az egyik egyedisége a műhelynek a sok közül, hogy saját kakaóból készítik csokoládéjukat. Ez azt jelenti,hogy még kakaóbab formában érkezik hozzájuk és ebből készítik el remekműveiket.

 

csoki.jpg

 

Zseniális, egyedi, fantasztikus és ez még csak egy-egy jellemző azokra a termékekre, amiket ezen a borús szombaton kóstoltunk!  

 

Ha megjött a kedvetek itt tudtok érdeklődni: 

facebook.com/tourdezsokolat

 

Ééés igen, természetesen pálinkás bonbonokba is sikerült belefutnunk! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr258033716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása