rövidazélet

Rokker Zsolti pálinkája

2013. október 31. 09:07 - KicsiÉN

Rokker Zsolti nem viccel

 

Korai szerda délutánra beszéltem meg a találkozót Zsolttal akiről kiderült nem csak a humor kedvelője, de a jó pálinkák készítése sem áll messze tőle.

A pálinka kóstolása előtt egyszerűen nem tudtam rájönni, mi köze van ehhez a szakmához, de nagyon gyorsan kiderült számomra,kiváló tudást és tapasztalatot szerzett olyan szakemberektől, akiket a szakma elismer és tisztel.

Edelény mindent megteremtett ahhoz hogy jó alapanyagokkal kezdjen és megismerje a vad gyümölcsök jellegzetességeit.  Első próbálkozása almapálinkába áztatott zölddió volt, amit később fűszerezett, illetve mézzel ízesített. Számára is hihetetlen volt, de Andán aranyéremmel díjazták likőr kategóriában. Lelkesedésének igen nagy löketett adott ez az elismerés. Arra  gondolt, szívesen foglalkozna ezzel, ha már egyszer szeretni csinálni és mások szerint is ért hozzá. A pálinkakészítés iránti vonzalmát talán annak is köszönheti, hogy édesapja szakácsként dolgozott, így a kellemes illatok és ízek nem által messze tőle. Pálinkakóstolók, bemutatók alkalmával közelebb került a minőségi pálinkák készítésének világához, és elkezdett kicsit másképp vélekedni azokról a párlatokról, amiket korábban pálinkának gondolt és finomnak ítélt.

pálesz1.jpg

Következő pálinkája a tradicionális aggteleki vegyes pálinka, a vörös szilva som ágyon volt. A visszajelzések pozitívak voltak, így elkészült a sajmeggy és az igazán finom cseresznyepálinkája, melyet cseresznyefa hordóban érlelet 6 hónapig. És ne hagyjuk ki a somot sem, ami ihletet adott a Palóc pálinkaverseny szervezőinek is, akik a pálinkák kóstolása után  elindították az első vadgyümölcs párlatok és pálinkák nemzetközi verseny kategóriát. Itt is elismerő helyezéseket értek el,  ami nagyon nagy örömet jelentett számára, és további pálinkák készítésre ösztönözte. Terveiben közt szerepel málna-, illetve szamóca pálinkáinak versenyen való megmérettetése is. Humora mellett pálinkáival is megismerkedhet a nagy közönség, akik lelkesedéssel és széles mosollyal hallgatják előadásait.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr295607524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása