rövidazélet

Pálinkások, irány Kecskemét, a "hírös" város!

2013. február 26. 12:26 - rcsdaniella

Ismét szabadidős programot ajánlok a figyelmetekbe: lassan itt a tavasz, a napsütéses hétvégéken szakítsatok időt magatokra, és utazzatok Kecskemétre! Ha pedig a „hírös” városban jártok, el ne mulasszatok megismerkedni a pálinkás oldalával…

A városlátogatásnak azt a részét kihagynám a bejegyzésből, hogy miket kell látni. Nyilván meg fogjátok nézni a Cifrapalotát, a Nagytemplomot, a főteret, a belvárost, annak összes látnivalójával együtt. Amit viszont én ajánlok, az szintén kihagyhatatlan.
Ehhez elöljáróban csak annyit, hogy a kecskeméti barackpálinka eredetvédett magyar pálinka. A „kecskeméti” eredet megjelöléssel ellátott barackpálinka alapanyaga a Kecskemét környékén, környezetbarát termesztési technológiával termesztett és származási bizonyítvánnyal ellátott kajszi. És ehhez méltón a legtöbb helyen összefuthattok vele. A Kecskeméti Csárdában azonban biztosan, ahol egy mézzel dúsított változatát kínálják, desszert gyanánt. Semmiképp ne hagyjátok ki!

IMG_0070.JPG


Ezután keressétek fel Bozsó János Gyűjteményét, ahol a magyar népi kultúra emlékeivel találkozhattok. Nagyon kedvesek a múzeum munkatársai, igazán izgalmas történeteket mesélnek el elődeinkről. Feltétlenül nézzétek meg a pálinkásüveg-gyűjteményét, amiből egy egész szekrényit találtok majd.

IMG_0071.JPG

Aki pedig megismerkedne a pálinkakészítés fortélyaival, látogasson el a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrába, ahová előzetesen kell bejelentkezni. Itt megnézhetitek az új, és a régi főzdét is, amely a huszadik század elején épült, és ma már ipartörténeti emlék. A gyárlátogatás csúcspontja a pálinkák szakszerű megkóstolása, valamint a Zwack család és a manufaktúra történetének megtekintése. Útra fel!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr135106276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása