rövidazélet

Pálinkát a koktélba = Break on through to the other side

2010. április 02. 11:55 - eszkimolany_

Szereted a pálinkát, ingyen kapod, ráadásul még ki is kérik a véleményed, miközben szól a zene és a barátaiddal mulatsz. Tökéletes csütörtök esti program.

Pálinka - koktél kóstoltatás a 4BRO-ban.
 
 
A Rézangyal csapata Nagy Zoli - angliábanbártendervoltam – mixer segítségével újítani készül: tíz olyan koktélt alkottak, ami alapja pálinka. De mielőtt piacra dobnák az italokat, célközönségen tesztelték azokat. Így kerültem a 4BRO- ba, huszad magammal. Két – ekkor még - vadidegen kóstolótársammal (nevezzük őket F-nek és ZS- nek) alkotunk egy brigádot. Meg kell jegyeznem, pálinka-koktélt kóstolni elég vicces dolog. A negyedik pohártól kezdve mindenképpen.  
 
 
És íme, a koktélok, 1től-10ig pontozva:
 
Sárkánytej
Ilyen névvel illetni egy koktélt bűn lenne, ha az íze nem cáfolna rá az elnevezésre. Kajszibarack pálinka, almalé, citrom, lime. Hmm…
Mivel ez az első koktél a sorban, 6-ost kap.
 
Rosemary sling (ízét tekintve inkább Rosemary’s Child lehetne, Polanski után szabadon...)
Hogy mi köze egymáshoz az 55-ös kajszi pálinkának, méznek és rozmaringnak? Az égvilágon semmi. De az eredmény jó: 7 pont.
 
Citromjégkrém rozmaringgal. &#@{˘>}!!??
 
 
 
BooBoo
Sokat mondó név (?), populáris íz. Aki szereti a tipikus koktélokat, annak a kedvence lesz. Semmi trükközés: mézesbarack pálinka, lime, áfonyalé, a biztos 8 pont hozzávalói.
 
Black Cherry Tea (Csepel Ice Tea)         
A harmadik pohár után két kóstoló szomszédommal már-már baráti kapcsolatba kerültünk. Még az sem zavar, hogy erős a gyanú: időközben valamelyikünk visszaköpte a pohárba az előző koktélból megmaradt rozmaringot, mert az előttünk úszkál az új koktél tetején. Jót vihogunk.  
… tulajdonképpen már mindenen vihogunk. Ez megmagyarázza azt is, miért nem emlékszem, honnan jut eszébe F-nek a Csepel Ice Tea, mint tuti név. De kettő ebből a kólából, limeból és feketecseresznye pálinkából álló koktélból, és valószínűleg rajtam kívül mást sem érdekelne a magyarázat. 9 pont.
 
T.T.
„Sokkal kevesebbért is öltem már embert”- hagyja el újdonsült barátom, Zs száját a mondat, ami tökéletesen jellemzi ezt a különleges italt. A néven bizonyára sokat gondolkodtak…, tekintve az összetevőket: barrique törköly és tonic.
És ezzel meg is szerettem a törkölyt. 10 pont.
 
Spice Girl (vagy lándzsás útifű?)
Mi történik, ha összekeversz fűszeres meggypálinkát Martini Rosso-val? Leszavazzák. 4 pont.
 
Sour 55
55-ös kajszi barackpálinka, tojásfehérje, citrom, cukor, és angostura (ha megölnek, sem tudnám megmondani, mi ez). 
És hogy mennyire üt a koktél? Engedjétek meg, hogy ismét F-t idézzem, miszerint „ebből egy egészet meginni büntető.” 7 pont.
 
Hello Honey (Delírium Tropic)
Kóstoló pajtásaim ennél a pontnál megállapítják, hogy „így a végén minden hasonló”. Mégis, ez a koktél kilóg a sorból. A mézesbarack pálinka, vanília, narancs és citrom egyvelege – bár agyatszéttépően édes -, megkapja a Delírium Tropic nevet, és mellé 9 pontot.
 
Green Power (a zöld izé)
És a tuti befutó…uborkás cucc szilvapálesszel. Mindent visz. 10 pont.
Nem hagyhatom ki, hogy ne tűzzem ide F és Zs fotóját, amint épp néven gondolkodnak…
 
 
Creol (F szerint egyszerűen Black Jesus)
Törkölypálinka, Khalúa, tejszín és vanília, kávészemekkel megspékelve. „el kell rágni, de ne köpd vissza…” Malackodás (ez a momentum holnap ne legyen meg), szalonspicc, gyenge poénokon óriás vihogás. És egy koktél, ami 11 (!!) pontot kap.
 
11 pontos koktél. Törkölypálinka jól álcázva

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr91903985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazeltop 2010.06.29. 11:18:12

huhh... azért az az uborkás dolog meredeken hangzik. :)

De akkor ezek szerint sikerrel zárult a dolog és már mindenki számára kaphatók az ilyen különlegességek? :)

gezegaza 2010.06.29. 15:32:31

Hát különlegesnek tényleg különlegesek:D Érdekes hogy eddig nem nagyon hallottam pálinkás koktélokról. De a pontokat látva kár hogy nem valami ismertek... Ha találok valahol olyan koktélbárt ahol árulnak tuti hogy megkóstolom...
süti beállítások módosítása