rövidazélet

Ha egy üzlet beindul...

2010. október 26. 21:40 - rcsdaniella

"Főzzünk pálinkát, most már legális!" - hirdeti magát az egyik pálinkafőzőgép bolt. Az élelmese nem sokat teketóriázik: kihasználja az Isten (vagy a kormány, kinek mi tetszik) adta lehetőségeket. Érthető. Azon nyomban beindultak a tanfolyamok, főzőberendezést áruló cégek, és a fórumok is izzanak. Másrészt viszont igaz: ha már otthon, legalább jól csináljuk!

Nem idézném fel ismét, milyen különböző vélemények léteznek az otthoni pálinkafőzés kapcsán, de abban mindenki egyetért, ha már otthonfőzés (és nem bérfőzés), fontos lenne a szakszerűség. Ami persze sok helyen hiányzik. Namármost. Ne keseredjünk el, mindenre van megoldás. Ha valaki például megunta a házilag összeeszkabált ilyen-olyan szerkezetét, vagy elege van a sokéves apai jó(?)tanácsokból, esetleg örökségül egy hatalmas gyümölcsös szakadt volna rá, több lehetőség is kínálkozik arra, hogy elsajátítsa az otthonfőzés tudományát. Könnyen juthat például mostanság saját pálinkafőzőgéphez. Beindultak ugyanis a különböző akciók, csak a héten három prospektus is a kezembe akadt, mindenféle kedvezménnyel kecsegtetve - és felhívva a figyelmet rá, hogy már legális az otthoni főzés (Szabad a pálinkafőzés!Önnek van berendezése?, Főzzünk pálinkát!Most már legális!). Tényleg kíváncsi lennék rá, kígyózó sorok állnak-e a gépekért. Ingyenes oktató-programokkal kecsegtetnek, és persze beindultak a tanfolyamok is. "Ennek oka az a kormányrendelet, mely engedélyezi az otthoni főzést." Úgy-úgy.
Hogy a fórumokról már ne is beszéljek: szinte parázslanak. Megy a tapasztalatcsere, ajánlások, jótanácsok. Persze, minden csoda három napig tart, valószínűleg ez is. És reméljük, megússzuk különösebb gond nélkül.

Így ne...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr392401619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása