rövidazélet

Pálinka-szakértői tréninget indít a Bestillo

2011. november 03. 14:34 - rcsdaniella

Pálinka-szakértői képzést indít a Bestillo. Vavrek Zsolt ügyvezető igazgató a Rövid az élet blognak úgy nyilatkozott, mindenkit várnak, akik szeretnének eligazodni a pálinkák kínálatában.

Na, aki szeretne megismerkedni a pálinkakészítéssel, de nem tudja, hol kezdjen neki, annak most itt egy ötlet: a Bestillo ugyanis „Laikusként is jó tudni, mit iszol” címmel pálinka-kóstoló tréningsorozatot indít. 
- A képzés célja, hogy a pálinkát fogyasztók gyakorlati és elméleti ismereteket kapjanak a pálinkák minőségének érzékszervi vizsgálatáról – mondja Vavrek Zsolt. – Nem csak olyanokat várunk, akik vendéglátásban dolgoznak, hanem minden pálinkakedvelő. Az előadás-sorozat tematikája gyümölcsfajtákra épül majd, minden alkalommal más-más gyümölcs jellegzetességei, értékei és hibái lesznek bemutatva.
Az első tréning november 11-én indul, akkor az almatermésűek: az alma, körte, birs lesz a „tananyag”. Ezt követik majd a csonthéjasok, a bogyósok, a vadgyümölcsök, majd a szőlő és bor melléktermékek. Havonta egy alkalommal tartanak előadásokat Boldogkőváralján, a Bestillo Pálinkaházában.

Ide jöhetnek a tanulni vágyók.

– Az egyik előadó Lovassy György okleveles élemiszeripari mérnök és pálinka sommelier lesz, aki egyben a Destillata nemzetközi verseny magyar zsűritagja is, hivatalos pálinka tréner és bíráló, valamint a Magyar Pálinkacéh tagja, a másik pedig Czakó Gábor, a Bestillo ügyvezetője és főzőmestere - mondja Vavrek Zsolt. - A jelentkezők Ivánné Varga Évát keressék az eva.varga@bestillo.hu e-mail címen, vagy a 70/423-93-18-as telefonszámon.
Most még nem késő jelentkezni, úgyhogy hajrá!


 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr143350556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása