rövidazélet

Porcelánba pálinka

2011. november 09. 18:11 - rcsdaniella

Mi lesz abból, ha egy pálinkafőzde és egy porcelán manufaktúra összeáll? Porcelánba töltött pálinka. Aki nem erre a válaszra számított, az maradéktalanul hagyja abba az olvasást, és gondolkodjon el alaposan. Zsindelyes újdonságok következnek.

Zsolnay porcelánba töltött ágyas meggypálinkával és külön címkével ellátott ötféle ízű sorozattal jött ki a Zsindelyes. A „Zsindelyes Válogatás” üvegeinek címkéit az az Ipacs Géza tervezte, aki egyébként az ország egyik legismertebb címke tervező grafikusa, szinte a legtöbb boros címke az ő nevéhez fűződik. Amelyik meg nem, az máséhoz: 4szoba.hu/cikk/2054-a-jo-bor-cegere---legszebb-borcimkek#

Zsindelyesék idén ősszel egy öt ízből álló válogatással indítottak: a jonatán alma, barrique szilva, vilmoskörte, piros vilmoskörte, és a feketecseresznye pálinkát külön üvegbe palackozták, és az egyszerű Zsindelyes Válogatás nevet kapták.
- Azt kell tudni ezekről az italokról, hogy válogatott, magas beltartalmú gyümölcsből készültek, ezért az íz-, és illatviláguk is elképesztően gazdag – mondja Topor Tamás, a főzde egyik képviselője. - A másik említésre méltó dolog, hogy mindegyik saját fahordóba került, és a hordók jellegzetes jegyeit átvéve kaptak különleges ízt.

Na, ilyen egy Ipacs Géza féle címke:

Van azonban más újdonság is a főzde háza táján: egy rövid románc erejéig összeálltak a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-vel, amelynek eredménye az egyedi porcelánba töltött újfehértói ágyas meggypálinka.
- Ez is nagyon különleges. Két meggymag fonódik össze a porcelánüvegen, amely hagyományos motívumokkal van megfestve. Ez a formatervezett palack egyedülálló a piacon. Ez azért is fontos, mert az újfehértói fürtös meggy az országban egyedül a Zsindelyes Pálinkafőzde környékén terem, és így most még különlegesebbé tudtuk tenni ezt a pálinkát. 

És ilyen egy zsolnays porcelán palack:

Cuki, nem?
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr663366382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása