rövidazélet

Védjegyet kapnak a kiváló pálinkák

2012. november 29. 15:09 - rcsdaniella

Ha egy boltban eddig fejcsóválva álltatok volna a polc előtt, azon gondolkodva, vajon melyik a valóban jó minőségű - vagy egyáltalán, valódi - pálinka, akkor valószínűleg nektek megváltás a nemrég bevezetett pálinka védjegy. Aki meg eddig is tudta, mit válasszon, annak smafu. (Jajj, de csodás is ez a magyar nyelv.)  

A Pálinka Céh Egyesület kezdeményezésére létrejött kiváló pálinka védjegyet csak az előírt követelményeknek mindenben megfelelő termék kaphatja meg.
És, hogy mik a követelmények? Íme:
A pálinkavédjegy rendszer alapja a laboratóriumi és az érzékszervi vizsgálat. A laboratóriumi vizsgálatok során azt vizsgálják, hogy a pálinka összetevői megfelelnek-e a hatályban lévő jogszabálynak. Így elemzik például az alkohol-, a metanol- és a hidrogén-cianid-tartalmat.
A védjegyet jelző matricák öt évig érvényesek, és a termékeket évente többször is visszaellenőrizhetik. Szóval, hajrá, keressétek a kiváló termékeket, és le a szeszes italokkal!

20110905palinkaeskolbasz (1)_1.jpg




1 komment
Címkék: pálinka

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr744937873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palex 2012.12.03. 10:10:56

Évek és a rutin kiváltja ezt.
A lényeg, hogy a nagy likőrgyárakat nagy ívben kerülni.
Aztán meg a Rézanygalt is.
A többi már csak kóstolók kérdése :)
süti beállítások módosítása