rövidazélet

Ide érdemes idén tavasszal menni

2013. március 19. 18:25 - rcsdaniella

Itt a tavasz, kezdődik a pálinkafesztivál szezon. Összeszedtük, hová érdemes ellátogatni az idén, ezért vagy azért. Lássuk a kihagyhatatlanokat!

Április 4-én a pécsi Toros pálinkafesztivállal indul a szezon. A négynapos heppeningen toros ételek, házias ízek, jó fajta pálinkák és szép magyar borok várják majd a látogatókat Pécs központjában.  
Úgy látom, ez most divat, mert szintén Toros Pálinkafesztivált rendeznek Székesfehérvárott, április 11-14 között. A fesztivál során a városközpontban lévő Palotai kapu téren állíthatnak ki a termelők, vetélkedhetnek a böllércsapatok, kóstolhatnak, vásárolhatnak a látogatók. A szervezők szerint a program célja, hogy közelebb hozza a városlakókhoz a vidék-Magyarország hagyományos ízeit, a disznótorok atmoszféráját egy komplex gasztrokulturális élmény keretében. Hajrá!
A következő a sorban a híres Gyulai Pálinkafesztivál. Lehet szeretni vagy nem, én itt szórakoztam a legjobbakat a pajtásaimmal. Felejthetetlen élményt nyújtott Fásy Zsülike és az Edda koncertje is. (Szerintem nincs olyan ember az országban, aki ne üvöltötte volna valaha a Kört részegen. Vagy hazudik.)
Nem bírom nem megmutatni előbbitől kedvenc slágeremet, azon szerencsések között tudhatom magam, aki élőben is hallhatta:

Na, de visszatérve Gyulához, idén április 19-21. között várják a pálinka szerelmeseit. Meg a Bikiniét, a Magna Cum Laude rajongókat és a Hooligans fanokat, merthogy ezúttal ők szórakoztatják majd a nagyérdeműt. Lesz hagyományos Magyar Pálinka Lovagrend Avatási szertartás, Magyar Pálinka Szépe Verseny, főzőverseny, és a lényeg: a II. Pálinka, Gyümölcs – és Borpárlat Világkupa.

lacibetyar_k.JPG

Fergeteges hangulatú buli Laci betyárral

Részletek itt:   
http://www.palinkafesztival.hu/index.php

És már át is léptünk a májusba, ami pedig egyet jelent a hagyományos Budapesti Pálinkafesztivállal, amely idén új helyszínre, a belvárosba költözik. 2013. május 16-19. között az Erzsébet téren rendezik meg a fesztivált, immáron 8. alkalommal. 2013 a meggy éve lesz a Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen a hamisítatlan magyar gyümölcsből készült pálinkák és a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet. A http://budapestipalinkafesztival.hu/ oldalon találtok majd infót hamarosan.

Tavasszal az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál zárja a sort. A Pest megyei településen, Újszilváson a helyi Bolyhos Pálinkafőzde május 18-19-én rendezi meg hagyományosan a 8. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált. Ide is érdemes lesz ellátogatni. A nyár sem telik majd esemény nélkül, és kora ősszel folytatódnak a pálinkafesztiválok, de erről majd egy későbbi posztban. Csóközön
   


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr935148686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása