rövidazélet

Alma, vagy körte-e vagy?

2010. április 21. 23:24 - eszkimolany_

Normál körülmények között valószínűleg soha nem gondolkodnék azon, hogy ha alkalmam nyílna rá, körtének, vagy almának öltöznék-e, de egy közelgő gerilla pálinkarendezvény kapcsán mindenképp fontolóra veszem a kérdést.

„Rögtönzött Pálinka piknik a Városháza parkban április 30-án, este 19 órakor. Gyümölcsöző kapcsolatok is születnek a szervezők reményei szerint április 30-án, a majálisra bemelegítő Pálinka Piknik alkalmából. Nem hívnak főzdéket, nem sül majd a lacipecsenye, nem lesz szekuriti. Mindenkit arra bíztatnak, hogy hozza el kedvenc pálinkáját és kínálja meg a többieket.”

Igen, igen. Először én is elgondolkodtam azon, vajon mi lehet ez. Odáig jutottam, hogy ha kettébontom a dolgot, akkor egyrészt van a pálinka (jelen esetben házipálinka!), ami önmagában a csodálatosság netovábbja, és van a piknik, ami viszont vicces lehet, főleg Budapest közepén. Szóval, sokáig nem kellett győzködnöm magam, hogy elmenjek. Elmegyek. Azonban még mindig itt a kérdés: Te kihez mész, almához vagy körtéhez? Hehe – gondoltam – a szlogen nem rossz, de mi van azzal, aki a törkölyt szereti? Kíváncsi vagyok, hány pihentagyúnak jut majd eszébe ez a poén.

Ami még a piknikezés mellett szól: nincs belépőjegy, van viszont sok fiatal: fiúk – lányok, mehet az ismerkedés (és ebben a percben a megkóstolhatom? máris új értelmet nyer.)

A piknikre mindenképp saját pálinkás pohárral kell megjelenni – mire nem jó az elmúlt években nagy gonddal megóvott (az 5. kör után nem is volt olyan egyszerű feladat!), és hazamenekített üvegpohár – hogy aztán ki-ki a saját pálinkáját kóstolgassa, kóstoltassa. Saját gyümölcsfejdísz (!) is letölthető, afféle számháborúsdihoz segítségképpen.

Mindezeket összevetve, ha ez az oldal a facebook lenne, most lájkolnám a dolgot – csak hogy az új magyar kifejezéssel éljek. Pálinka Piknik, hajrá!  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr551938425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deflegmátor · http://rovidazelet.blog.hu/ 2010.04.22. 00:20:20

ez az oldal tényleg nem a facebook, de ott viszont lájkolhatod :) http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=113011302058122&ref=ts

húúúha 2010.04.22. 15:53:49

alig várom már hogy klasszik kerítésszaggatót igyak. remélem jó erdélyi példányokkal megjelenik valaki :P
süti beállítások módosítása