rövidazélet

Indul a kocsmateszt!

2010. június 04. 11:10 - eszkimolany_

Komoly feladatra készül a blog csapata: körbejárjuk a kocsmákat, éttermeket és szórakozóhelyeket, hogy megnézzük, mennyit fejlődtek az elmúlt években pálinka téren. Megnézzük, hol - milyen a választék, a felszolgálás módja, egyáltalán: értenek-e a pálinkához?

Teszteljük le a kocsmákat! – ennél kedvesebb feladat talán nincs is.
Eddig is véleményeztük a különböző helyeket, bár jobbára csak magunk között vitattuk meg a tapasztaltakat. /Kivétel az a sztori, amit M barátnőmnek köszönhetően a városban szinte már mindenki tud: egy szombat este ugyanis kitették az addigi kedvenc bisztrónkból, mert a duci pultos lány ráfogta, hogy kibírhatatlanul hangosan vihog, és ez zavarja a mellettünk ülő férfitársaságot (?!!). M utóbb egy közös ismerőstől megtudta, hogy a valódi ok az lehetett, hogy egy buliban véletlenül kigáncsolta szegény lányt, amire nem emlékezett, mert addigra már elég sok pálinkát megivott. M tehát elkönyvelte magában, hogy kicsinyes bosszú áldozata lett, és ettől megkönnyebbülve azóta is jókat vihog mindenhol, természetesen kibírhatatlanul hangosan/ 

Szóval, úgy döntöttünk, mostantól itt, a blogon is megosztjuk, hová érdemes (vagy sem) betérni, ha jó pálinkára (és/vagy kiszolgálásra) vágyik az ember.

1-től 5-ig pontozunk majd a következő szempontok alapján:

a)      pálinkaválaszték (Természetesen figyelembe vesszük, ha egy hely koncepciója adott – pl. nemzetközi konyha -, és emiatt a pálinkaválaszték elenyésző. Hiszen egy argentin steak houseban, vagy egy spanyol tapas bárban – ha van is – valószínűleg nem a pálinka a legfontosabb. Érthető módon itt nem fogunk értékelni. Figyelembe vesszük továbbá egy adott hely osztályozását és pozicionálását.)  

b)      kiszolgálás (Csakúgy, ahogy a választéknál, itt is fontos a hely pozicionálása: vélhetően más lesz a kiszolgálás egy romkocsmában és egy elegáns étteremben is. Fontos az is, hogy milyen pohárban, milyen hőmérsékleten, egyáltalán milyen módon kínálják/szolgálják fel az italt. Természetesen egy olyan helyen, ahol kizárólag műanyag pohár van, mi sem várunk majd el üveg tulipánpoharat.)

c)      szakmai hozzáértés (Azt figyeljük meg, hogy pl. tud-e ajánlani a pincér, vagy néz rád értetlenül, mikor a Vilmost – mint pálinkát! - nem kéred. Behűtött, vagy épp csak a mosogatógépből kivett forró pohárba öntik az italt és tudnak-e válaszolni a vendég kérdéseire. Itt nem csak a pincért, a helyet is pontozzuk.)

d)     a hely hangulata, környezet (összességében milyen a hely miliője, környezete. Belépsz, és máris menekülnél, vagy beveszed a listás kocsmacímek közé. Pálinkafogyasztás szempontjából kedvező-e: füstös, vagy túlzsúfolt, kilökik a kezedből a pálinkát.)  

A pontozásból vett átlaggal minősítjük majd a helyeket, természetesen várjuk a visszajelzéseket, megerősítést, és az esetleges ellenérzéseket is.

Ezenkívül, tőletek is várjuk az ötleteket, hogy melyik kocsmát, éttermet, szórakozóhelyet teszteljük!

Addig is, a pálinka legyen veletek!

 

Szólj hozzá!
Címkék: teszt pontozás

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr72055706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása