rövidazélet

Kocsmateszt 1. - Lesz ez még ígyse?

2010. június 10. 23:09 - eszkimolany_

Első kocsmatesztünk alkalmával három helyet jártunk körbe: az estét a Madách téri Rézangyal Bisztróban kezdtük, onnan a Dob utcai romkocsmába, a Mumusba, majd a nagy múltú Spinóza étterembe tértünk be. Sajnos, a tapasztalat azt mutatja, van még min javítani.

Az értékelési szempontjainkról itt olvashatsz. 

 

Rézangyal Bisztró – „Ne haragudj, mit is kértél?”

A hely hangulata nagyon jó, és kedves a személyzet. Az árakkal sincs baj, igaz, olyan füst van, hogy az ember egy itt eltöltött óra után legszívesebben valamelyik dunai hídon dekkolna, hogy rendesen kiszellőzzön. Márpedig a pálinkafogyasztás apró, de fontos eleme, hogy ne egy hamutálban ülve érezzük magunkat. 

A választék óriási, szinte minden létező pálinkafőzde képviselteti magát. Öröm van, le is adjuk az első rendelést: Márton és Lányai málna. „Sajnos ilyen pont nincs.” Pff. Egy rossz pont. Sebaj. Csalló málna, Brill cserszegi főszeres törköly, és Békési cigánymeggy nyitja a sort. Első körben csak két pálinkát sikerül megkapnunk, és a „ne haragudj, te mit is kértél?” kérdést. Kettő. A harmadik akkor jön össze, amikor az első korty után felfedezzük, hogy a cserszegi nem az, aminek lennie kéne, sokkal inkább törkölypálinka mazsolával. „Szerintem az finomabb!”- hangzik a laza magyarázat a pincérlánytól. Köszönjük szépen.

Összességében azoknak ajánljuk, akik egy laza baráti estére vágynak, kellemes környezetben. Ha a kiszolgálás számunkra másodlagos, akkor jól fogjuk magunkat érezni a bisztróban.


Nagy a választék, jók az árak

Az értékelés
Választék: 5
Kiszolgálás: 2
Szakmai hozzáértés: 2
Környezet: 3
 

Mumus – MálnáS pálinkát tessék!

A tesztelt romkocsmák közül az első a Dob utcai Mumus. Itt már jóval kisebb a választék, mint a Rézangyalban. A pultos fiú azonban készséges és segítőkész. Azonnal ajánl és végig magyarázza, melyik pálinka miért és kinek jó, mi a párlat, stb. Az „almás, körtés, málnás, szilvás” jelzőkkel azonban kivágja a biztosítékot, hiába próbálom a brigádomat meggyőzni, hajthatatlanok: ez bizony óriási hiba. Ezt tovább tetézi a pohár, amiben kapjuk az italokat. (Bár, legalább nincs behűtve.) Csetényi irsai szőlő, Csetényi málna és Zsindelyes málna. A hely jópofa, de tovább állunk.


A pohár, ami megbocsáthatatlan

- választék: 3,5
- kiszolgálás: 3,5
- szakmai hozzáértés: 3
- környezet: 3 

Összeredmény: 3, 25

 

Spinóza étterem – A polgári MŰhely

Igazából a Spinóza egy olyan étterem, ahol még egyikünk sem járt, de mindenki hallott már róla, így kapva kaptunk az alkalmon, hogy végre kipróbáljuk. Kár volt. Mindössze két fajta pálinkával dicsekedhet, a hangulata pedig akár egy siralomház. A felszolgálással nincs baj, de a műrózsa vízbe téve (!!) az asztalon abszolút jellemzi a helyet. Megtudjuk, az idejárók nem fogyasztanak túl sok pálinkát, ha mégis innának, akkor a Kosher és a Zsindelyes egyformán fogy. Az árak itt is változóak, 750-től 1350-ig terjednek. Kajszi, málna, bodza. Mindhárom Zsindelyes. Bár a pincér váltig állítja, hogy a kajszi se nem ágyas, se nem érlelt, mi azért ebben kételkednénk.


Érlelt? Nem érlelt? Ágyas? Nem ágyas? A szín magyarázatért kiállt.
 

- választék: 2
- kiszolgálás: 3
- szakmai hozzáértés: 2
- környezet: 2 

Összeredmény: 2,25

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr342073080

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mumus 2010.11.08. 12:29:12

Helyszín: 1074 Bp., Dob u. 18. Látogatás: 2009. január 14. 18:20-21:45 > Fagyos téli estén egy kis melegségre vágytunk, törődésre, egy fűtött helyen hideg sörre. No. Azzal, hogy a Mu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palex 2010.06.15. 10:00:28

Na igen.
Amíg ilyen a hozzáértés a szolgáltatók részéről, nem is fog gyorsan elterjedni a kulturált és minőségi pálinka fogyasztás.
süti beállítások módosítása