rövidazélet

Ausztriában inkább csússz, mint igyál!

2010. december 27. 14:18 - rcsdaniella

Ahogy már írtam, Ausztriában snowboardoztam múlt héten és – aki már járt sípályán, az tudja – két csúszás közt elengedhetetlen megkóstolni a helyi rövideket. Találkoztam mindenfélével, és készítettem képeket is nektek. Egy biztos, a magyar pálinkának nincs párja.

Murauban egyik nagy kedvenc az Obstler névre hallgató cucc, amit 1,70-ért megkaphat az ember. (természetesen euróban) Alma és körte ízben kóstoltam és ami azt illeti, nem lett a kedvencem. Illatában és ízében is pont olyan, amilyet nem kedvelek. Gejj, tele cukorral, és olyan utóízzel, hogy attól meg lehet vadulni. Ennél van azonban keményebb is: a Birnenschnaps. Ezt ugyanis – nem elég, hogy hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint elődje – körtebefőttre öntik rá. Zseniális. Jobb híján persze rá-rákényszerül az ember, hogy megigya. (befőtt nélkül!) Igazából itt mindent schnaps-nak hívnak és gyakorlatilag mind ugyanaz, más-más ízben. Ezért is örültem meg, amikor a pálya tetején találkoztam egy csapattal, akiknél lapos helyett egy üveg Rézangyal érlelt alma volt, ráadásul a síoktató nagyon kedvesen megengedte, hogy megörökítsem a hazait:     

Ez micsoda művészfotó lett:

Csodás választék:

És a végére a kedvencem. Hát nem cuki kompozíció?

 


 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr662541944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.01.18. 09:25:24

két ajánlatom
Plachutta ,minden mennyiségben 4x Béccsben
Melknél átmenni a hídon
ZUM SCHWARZEN BÄREN, Familie Pritz
tsp.gemeindeausstellung.at/melk/account/hotelpritz/
süti beállítások módosítása