rövidazélet

Hajó(s), hanem, teszteltünk!

2011. január 03. 17:32 - rcsdaniella

 A Hajós utcában járva betértünk a Balettcipőbe és a Pezsegő bárba is, hogy leteszteljük, hol milyen a pálinka kínálat. Előbbiben nem kellett csalódnunk, de a volt Carwash-nak van még min javítania.
 
Az értékelési szempontjainkról itt olvashatsz. 

 

Egyfolytában Pezseg(ő)

Ez volt az első hely, ahol találkoztam Mattheus pálinkával (aminek azonnal megörültem) és a korábban általam nem ismert Ezüsti névre hallgató itallal is. A korábbi Carwash étterem nemrég alakult át és lett Pezsegő bár. Mit mondjak, jót tett neki a változás. A helyen domináló fehér színt nem annyira értem, de a hangulatát tekintve sokkal barátságosabb, mint korábban volt. A kiszolgálással minden rendben, de pálinka téren van még mit javítani. Mattheus, Pajor és Ezüsti (itt megállja a helyét kedvenc kérdésem: ez meg mi a nyű?) a kínálatban. A felszolgáló elmondja, hogy korábban volt mézesük is, ma már nincs (dekár), mire megkérdezzük, ezt is pálinkaként gondolta-e ajánlani. „Olyan mézes pálinka, de odasorolják”- mondja. Ki-ki értsen ez alatt, amit akar, nekünk nem sikerült kibogozni, mit jelent. Ezüstiből szilva van és barack. Amint belekortyolsz, olyan érzésed van, mintha vizet innál, úgy is mondhatnám, se íze, se bűze. Illetve, bűze, az van. Viszont annyira utópárlatos, hogy két centnél többet még véletlenül sem ér. Igaz, a felszolgáló előre figyelmeztetett, hogy ez várható. Azért az üvegét lefotóztam. 

 

Az értékelés
Választék: 2,5
Kiszolgálás: 3
Szakmai hozzáértés: 2
Környezet: 4
 


Balettcsuka – pici hely, nagy választék

A Hajós – Ó utca sarkán lévő kis étterem felülmúlta várakozásunkat. A konyhával korábban is elégedettek voltunk és pálinka téren is rendben vannak. A választék bőséges: 13 féle Gusto, 8 féle Árpád és 6 féle Bestillo várja a pálinkakedvelőket. Az árak elég magasak - 2 centet 460-650, míg 4 centet 890-1100 között kapni – de ez a környéken normálisnak számít. A pincér nagyon kedves és – azt kell, mondjam – hibátlanul válaszol mindenre. Mi a különbség sima, mézes és ágyas között, melyik milyen eljárással készül, mi a párlat, likőr és pálinka, még a pálinkatörvényt is felhozza, beszélünk a bérfőzésről, otthonfőzésről, stb. Öröm ilyen emberrel találkozni, látszik, hogy érti a dolgát. Ajánlani is tud, méghozzá normális érvekkel, nem hasraütve. Eszünk, iszunk, visszajövünk. 

 

Az értékelés
Választék: 4
Kiszolgálás: 5
Szakmai hozzáértés: 5
Környezet: 5
 


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr482557806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.01.11. 15:43:01

egy kár: Lestyán Csaba már nem lép át hozzátok
süti beállítások módosítása