rövidazélet

Készül az Év Szilvapálinkája

2011. április 06. 19:17 - rcsdaniella

Az idei, VI. Budapesti Pálinkafesztiválon különlegességgel készülnek a szervezők: a látogatók megkóstolhatják a Magyarország pálinkafőzői által közösen készített „Év Szilvapálinkáját”. Ezt blendeléssel állítják elő, ami sokak szerint egyet jelent a pancsolással. Hát, ha az ország legjobb főzdéinek legjobb szilváit pancsolják eggyé, szerintem abból rossz nem sül/fő/het ki.

A Budapesti Pálinkafesztivál idén tavasszal meghirdette az „Év Szilvapálinkáját”, ami annyit tesz, hogy amelyik főzde kedvet érzett, az jelentkezhetett a saját szilvájával, az így beérkezett termékeket pedig blendelik, vagy ahogy a borászok mondanák: házasítják.
A fesztivál szervezői a magyar gyümölcsöket, és az azokból készült termékeket szeretnék népszerűsíteni, a szilvával kezdenek.
A blendelés lényege, hogy (mondjuk) a pálinkát összevásárolják a különböző főzdéktől, házasítják: a megfelelő arányokban keverik, és a kellő módon érlelik, majd palackozzák. Ezzel az eljárással azt tudják elérni, hogy mindig ugyanolyan egy ital minősége, íze. Így készül például a Henessy vagy a Chivas Regal is. Ezeknél az italoknál nem fordulhat elő, hogy egy-egy évben más íze lesz.
Sokan persze blendelés-ellenesek, mondván a pálinkák egyediségüket vesztik. De ha belegondolunk, hogy kizárólag igazi (és jó minőségű) pálinkákból készítenek italt, miért jelentene problémát, hogy az nem egyetlen főzdétől származik? Speciel én kifejezetten kíváncsi vagyok rá, mit alkotnak a kedvenc főzdéim „best of” termékeiből. 

Az Év Szilvapálinkája tuti nem ilyen lesz.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr562805365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

réce 2011.04.11. 18:12:01

Miért kell mások kíváló produktumát összekeverni?
S főleg miért kell a whisky cégeket utánozni.
??????
AQ főzdék tudnakróla, hogy a rézangyal "blendeli" az ő kíváló termékeiket, s ha tudják egyetértenek ezzel?
Inkább nézzétek meg hogy szerepeltek eme rézangyal "blendek" az idei hundeszten.
Sehogy, !!!!!

PálinkaPál 2011.04.19. 23:09:01

Szerintem sem kell. Ez csak egy olcsó marketing fogás, hogy a gyenge minőségű pálinkát felvásárlós és összekutyulós (mézezős, érlelős, ágyazós, blendelős) "technológiáját" legalizálja, népszerűsítse. Véleményem szerint a legjobbak ( Agárd, Bestillo, Brill,stb.) biztos nem adtak pálinkát ehhez a bohóckodáshoz.
süti beállítások módosítása