rövidazélet

Mmm... megiszlak! – rövid mese a pálinkás gömböcről

2011. május 27. 15:05 - rcsdaniella

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Zsindelyes pálinkafőzde, ahol úgy gondolták, jó lenne kijönni valami olyannal, ami vonzza az emberek figyelmét. Így született meg a gömböc, ami egy 15 literes üveg, amiből kedvünkre adagolhatjuk a pálinkát.  

Hallottatok már Zsindelyesék gömböcéről? Ez egy 15 literes üveg, amiből az ember magának adagolhatja a pálinkát. Zsindelyest, persze. Az alján adagoló van, annak segítségével az ember könnyen tud magának pálinkát tölteni, így ha esetleg társaságban vagyunk, sem kell egyfolytában a pincért hívogatnunk. De szórakozóhelyek is előszeretettel vásárolják, mert könnyebb abból mérniük a páleszt, mint üvegből töltögetni.

- Négyféle ízben áruljuk a gömböcöt: ágyas szilva, ágyas barack, mézes meggy és fahéjas-mézes alma pálinka van benne – mondja Topor Tamás, a Zsindelyes egyik képviselője. – Az alján lévő adagoló segítségével 2 és 4 cent pálinkát tud tölteni magának az ember, a gömböcön pedig egy számláló méri, hány adag fogy. Kétféle változatban áruljuk: az egyik a plafonról lóg le, a másik pedig egy zsindely-tetős házikó formájú. Önmagát is eladja, hiszen figyelemfelkeltő, sokkal jobban néz ki, mint a megszokott pálinkás üvegek. Közel 200-300 helyen van már ilyenünk, de bárki meg is rendelheti tőlünk.

Nosza, szálljátok meg a vendéglátóhelyeket, és keressétek a gömböcöt, mert már egy rakás helyen van! Aki nem hiszi, járjon utána...    
 

Szólj hozzá!
Címkék: zsindelyes

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr812936754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása