rövidazélet

Igor, az orosz gitárvirtuóz – avagy holnaptól Pálinkafesztivál a Várban

2011. október 05. 16:05 - rcsdaniella

Gondolom, kevesen tudjátok, ki is az az Igor Presnyakov. Na, ezen nem csodálkozom. Egészen a múlt hétig ugyanis én sem tudtam. De, mióta R megmutatta, valóságos rajongóvá lettem. Csütörtöktől pálinkafesztivál a Várban, Igorral péntek és szombat este találkozhattok az Oroszlános Udvarban. Nem fogjátok elhinni, amit láttok, garantálom!

A Budai Várban október 6-9. között rendezik meg ismét a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivált, ahol idén Oroszország, és nemzeti itala, a vodka lesz a vendég. (Tudjátok, tavaly volt először vendégpárlat, és ebből hagyományt teremtenek a szervezők.) Az orosz „negyedben” megtudhatjátok az igazi vodka készítésének titkát, és számos eredeti orosz vodkát és tradicionális orosz nemzeti ételt is megkóstolhattok. De nem csak a kaják és a pálinka miatt lesz érdemes felnézni a Várba. Lehet asztalt foglalni, és orosz zene várja a látogatókat az Oroszlános Udvarban. Jávori Fegya és Dunai Tamás orosz kocsmadalokat ad majd elő, és persze itt lesz Igor Presnyakov is. Na, igen. Hogy ki ő? Igazából fogalmam sincs. (De hozzáteszem, Lady Gaga dalát kizárólag az ő előadásában kedvelem, úgy viszont nagyon is!)

A Great Boxon annyit találni róla, hogy Moszkvában született, akusztikus gitár szakon végzett, majd gitáros vált belőle. Nem is akármilyen. Jelenleg Hollandiában él fiával, Svjatoslavval, aki  fiatal kora ellenére remekül játszik zongorán. A 35 éven keresztül tartó gitározás óriási tapasztalatot és löketet adott Igornak ahhoz, hogy a világon létező bármely zeneműfajt át tudjon kreálni a maga által előadott akusztikus gitárra. Így fordulhat elő az, hogy a klasszikus zenétől kezdve (Beethoven) a 80-as, 90-es évek rock- és metálslágerein át (több Metallica, Guns N' Roses, AC/DC, stb.) a mai napokban kedvelt pop-ig bezárólag (Shakira, Lady Gaga stb.) bármit elő tud adni akusztikus gitáron, ráadásul élvezhetően. Érdekesség, hogy némely dalt 7 húros gitáron ad elő, amit a világon csak nagyon kevesen tudnak utánozni. 

Például, ki más képes megújítani az ABBA-t?

És ilyen fejjel, ilyen bajusszal élni, és ÍGY gitározni?


Szóval, szerintem ne hagyjátok ki Igor előadását, higgyétek el, fog meglepetést okozni!
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr653280336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palex 2011.10.06. 09:07:55

Ma kimegyek. Utolsó jó idő, hétvégén meg amúgy is élvezhetetlenül nagy a tömeg.

2011.10.07. 15:29:51

Rengeteg jó orosz gitáros van, én a Valerij Dolgint is nagyon kedvelem.

www.youtube.com/watch?v=0G0iTbRhn94&feature=related

www.youtube.com/watch?v=TZkzRJ-YLDA
süti beállítások módosítása