Örömhír azoknak, akik legalább annyira szeretik Márton János pálinkáit, mint én. A „Márton és Lányai Reserve” kollekciót minden évben a legjobban sikerült pálinkákból adják majd ki. Idén a sort kezdi természetesen a gurulós málna (!!), a magyar kajszi, a cserszegi fűszeres szőlő és a sárgamuskotály törköly.
A Márton és Lányai Special Reserve termékcsaládot 2006-ban hozták létre a hazai, illetve nemzetközi pálinkaversenyeken díjat nyert termékekből. E termékcsalád jellegzetessége, hogy kirobbanó, parfümös illatuk alapján azonnal felismerhető a mindenki által jól ismert illatos gyümölcs.
- A sokféle kajszi közül a magyarkajszi barackból készítjük ezt a pálinkát. Mint gyümölcs, a legkényesebb, de a legjobb ízű és a legjobb pálinka alapanyag – mondja Márton János, hozzátéve, hogy a kajszija a 2008. évi DESTILLATA nemzetközi versenyen aranyérmet nyert, majd 2011-ben az Év Pálinkája címet is elnyerte. Minden reserve ital sorszámozott, és csak limitált mennyiség készül belőle.
Nem csak erre lehet azonban büszke a mester: a málna évek óta sokunk kedvence. Gyakorlatilag ezzel az itallal Márton megreformálta a pálinkát. Ma már mindenki ismeri a jellegzetes, parfümös illatát, és lekvárra emlékeztető ízét. Ehhez hasonló élményt nyújt a szőlő és a törkölypálinka is, mindegyiket csak ajánlani tudom. Elfogultsággal, vagy a nélkül – egyaránt.
![]() |