rövidazélet

Ezek az idei év legjobb Márton pálinkái!

2011. október 24. 16:28 - rcsdaniella

Örömhír azoknak, akik legalább annyira szeretik Márton János pálinkáit, mint én. A „Márton és Lányai Reserve” kollekciót minden évben a legjobban sikerült pálinkákból adják majd ki. Idén a sort kezdi természetesen a gurulós málna (!!), a magyar kajszi, a cserszegi fűszeres szőlő és a sárgamuskotály törköly.

A Márton és Lányai Special Reserve termékcsaládot 2006-ban hozták létre a hazai, illetve nemzetközi pálinkaversenyeken díjat nyert termékekből. E termékcsalád jellegzetessége, hogy kirobbanó, parfümös illatuk alapján azonnal felismerhető a mindenki által jól ismert illatos gyümölcs.
- A sokféle kajszi közül a magyarkajszi barackból készítjük ezt a pálinkát. Mint gyümölcs, a legkényesebb, de a legjobb ízű és a legjobb pálinka alapanyag – mondja Márton János, hozzátéve, hogy a kajszija a 2008. évi DESTILLATA nemzetközi versenyen aranyérmet nyert, majd 2011-ben az Év Pálinkája címet is elnyerte. Minden reserve ital sorszámozott, és csak limitált mennyiség készül belőle.
Nem csak erre lehet azonban büszke a mester: a málna évek óta sokunk kedvence. Gyakorlatilag ezzel az itallal Márton megreformálta a pálinkát. Ma már mindenki ismeri a jellegzetes, parfümös illatát, és lekvárra emlékeztető ízét. Ehhez hasonló élményt nyújt a szőlő és a törkölypálinka is, mindegyiket csak ajánlani tudom. Elfogultsággal, vagy a nélkül – egyaránt. 


 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr163326606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palex 2011.10.24. 16:57:33

Nem véletlen, hogy ezen termékek a referenciák.
Mindent ezekhez lehet hasonlítani.
Na jó, törköly esetében a Brill termékek azok, amiket referenciának vehetünk :)

Sárfehér 2011.10.26. 18:02:04

A pálinkafesztiválon Mártonéktól csak a vadkörtét kóstoltam. Nem volt rossz, de meg kell hogy mondjam, többet vártam. Sajnos, nem szotyósítják a vadkörtét cefrézés előtt, ezért kissé fanyar marad a pálinka, és hiányzik belőle az a "vad" íz.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.02. 12:51:54

Na ezt én is megkóstolnám. Érdekes íze lehet a málna pálinkának.
süti beállítások módosítása