rövidazélet

Decemberben Debrecenben

2011. december 05. 22:41 - rcsdaniella

Debrecenbe kéne menni…, ha már ott vagyok, pálinkát kéne inni… Hát, ittam. Jót is, rosszat is. Utóbbi az én hibám: kíváncsiságomnak köszönhető. Debrecen még mindig olyan szuper, ahogy emlékeztem rá legutóbbi ottjártam után, számos igényes program és hely, jobbnál jobb pálinkákkal.

Még mielőtt ismét megkapom a magamét, hogy miért épp Debrecenben töltöttem a hétvégét, miért nem mondjuk Szegeden, rögtön meg is magyaráznám: csak, mert így döntöttem.
Na, és akkor jöjjön a beszámoló:
Ha Debrecenben szeretnétek tölteni néhány napot az ünnepek előtt (amit csak ajánlani tudok), mindenképpen megéri ellátogatni néhány helyre, ahol szuper pálinkás élményekben lehet részetek. Először is, ott a Kossuth téri (ez a főtér) karácsonyi vásár. Ha este mentek ki oda, elképesztő látványban lesz részetek, itt pálinkázni az egyik legjobb dolog. A kínálat egyébként nem rossz egy vásárhoz képest, a különböző standoknál van Zsindelyes, Békési, Rézangyal, Prekop és a hajdúszoboszlói Pintér Pálinka, amit korábban én spec. nem ismertem. A műanyagpohár gáz, de a helyszín miatt meg lehet feledkezni róla.

Innen egy lépés (szó szerint) a Belga étterem, ahol a szuper kaja mellett Matheus 50 és 60 fokosait próbálhatjátok ki – azt hiszem, az ő pálinkáik bizonyítják, hogy nem feltétlenül kell belehalni egy erősebb italba. Akinek azonban ez túl durva, választhat még Zsindelyest, Rézangyalt, Naményit. Csillagos ötös a helynek, amiért külön tüntetik fel az ezeket követő szeszes italokat, és még ezekből is óriási a választék. Itt néhány ital után megbátorodik az ember, és kedvet kap ahhoz, hogy belemenjen az éjszakába. Messzire nem is kell sétálni, épp a túloldalon van ugyanis a következő említésre méltó állomás. Aki olyan borbárra vágyik, ahol a bárpultnál ülve (vagy asztalnál, ez most mindegy) 120 féle bor és megannyi pálinka közül válogathat, miközben a háttérben kellemes (élő!) jazz zene szól, jó helyen jár.
  Ezután csakis a Chicago Clubba vezethet az út, (kis kitérőt téve a Sport Pubba – ami a nevével ellentétben nem az a tipikus vidéki söröző, hanem egy igazán kellemes kis hely) ahol élőzene megy egész éjjel. Akinek még van kedve, nézzen el a Neon City Gardenbe, ami egy – a budapestiekhez hasonló – romkocsma. Csocsózás közben pl. itt kóstolhattok Öreghegyit, Békésit, és Márton és Lányait. 
Ha már fáradtok, érdemes megszállni a Régi Posta Étterem és Fogadó szobáiban (egyrészt, mert egy percre van a főtér, és minden fontos helyszín, másrészt, mert olyan pálinkákat ihattok, mint Zsindelyes, Prekop, vagy Panyolai).
Mivel egy ilyen kör után nem sok mindenkinek támad kedve majd italozni, és a másnapi program alvás, vagy fürdő és alvás lesz, itt be is fejezhetem. Jó mulatást, ha kedvet kaptatok! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr63441337

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért fontos a mesehallgatás? 2011.12.07. 17:09:45

Share: Facebook Online mese A gyermekek épp úgy tele vannak problémákkal, gondokkal, mint a felnőttek. Számos kérdés foglalkoztatja őket, köti le figyelmüket és teszi kicsi lelküket

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása