rövidazélet

Tuti tipp a téli hétvégékre: pálinkakóstolás Békésen

2011. december 15. 21:30 - rcsdaniella

Aki unatkozna a két ünnep között, vagy még nem tudja, mit ajándékozhatna karácsonyra, íme egy tuti tipp: jelentkezzetek be, és látogassatok el a Békési Pálinka Centrumba (BPC). A Békés központjában lévő hely gyönyörű, és több mint százféle pálinkát kóstolhattok. Ha a közelben alszotok, Gyulán egy fürdő, és meg is van az ideális téli hétvégi program.

A BPC-t idén júniusban nyitották meg, ugyanis a Békési Pálinkafőzde már nem bírta el a megnövekedett látogatói igényeket.
- Ez a centrum a pálinka történelmét, kultúráját, és a Békési pálinka imázsát hivatott növelni – mondja Békési Zoli bácsi, a hely tulajdonosa. – Többféle pálinkával kapcsolatos szolgáltatást nyújtunk: pálinkatörténeti kiállításunk van, pálinka trezorjaink, kóstolótermünk – ahol jövőre 200-ra bővül a jelenlegi több, mint százféle kipróbálható íz: még nincs benne például a sárgadinnye(!), vagy a tízféle szőlő és tízféle szilva sem – és látvány pálinkafőzést is tartunk.

bekesi_palinka_centrum.jpg

 

Aki pedig főzetni szeretne, januártól az interneten keresztül is megteheti majd:
- Távoli elérés segítségével a neten keresztül is be lehet tölteni majd a cefrét, és a főzőmesterrel való folyamatos kapcsolattartással el lehet indítani a főzetést. Így gyakorlatilag bárhonnan elindítható, és nyomon követhető a folyamat – magyarázza Zoli bácsi, hozzátéve, hogy emellett természetesen a bérfőzést is folytatják jövőre. – Épp tegnap fejeztük be a Gőzmalom soron (a Békési Pálinkafőzde címe) az idei főzést, jó, és tartalmas szezont zárunk. Jó gyümölcs volt idén, jó volt ez az év minden szempontból. Arra is van lehetőség, hogy a megfőzött pálinkát trezorokban nálunk tartsák, nem kötelező elvinni azonnal. Ezekben optimális hő- és páratartalom között tároljuk az italt, emellett van két hordós érlelő kamránk is, de akár ágyazzuk is a pálinkát, ha szeretnék. Cefrét biztosítunk, ha kell, és palackozzuk, címkézzük is az italt, ha igénylik.
Aki kóstolni szeretne, többféle csomag közül is választhat. (szerintem a korlátlan a tuti...) Például innen: http://palinkacentrum.bekesipalinka.hu/index.php?oldal=palinkakostolas

Glodi Balazs - Palinka Centrum (1).jpg

Békési Zoli bácsi és segítői egész évben várják a vendégeket a pálinka centrumba 

 



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr113467103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása