rövidazélet

World Spirits Award 2012. - Arattak a magyar pálinkák

2012. április 17. 12:52 - rcsdaniella

Március 11-14. között zajlott a klagenfurti World Spirits Award 2012. fesztivál. 30 nemzet 72 résztvevője 391 párlattal nevezett. A rumok, ginek, gyümölcsös italok közt természetesen megtalálhatóak voltak a pálinkák is, a magyarok idén is helyt álltak.

A kiemelkedő Master-Class kategóriában kapott helyet az idén először nevező Árpád pálinka (Kisrét Manufaktúra), az Etyeki Czimeres Pálinka (Pap és Pap Kft.), valamint a szintén először nevező Nobilis pálinka (Spirits 68 Kft.) is. A First-Class kategóriában a magyarokat a Zwack pálinka képviselte.

Dupla aranyérmet kapott, és kategóriagyőztes lett Árpádék Lepotica Szilvája, egyúttal a csoport- és kategóriagyőztes címet is bezsebelhették. Ugyanebben az elismerésben részesült az Etyeki Czimeres Pálinka kajszija és szilvája, a Nobilis birs és Irsai Olivér szőlőpálinkája, valamint a Zwack meggy és földiszeder pálinkája.

Ezeket érdemes lesz az idén megkóstolni!

Magyar eredmények:

Nobilis pálinkák

Aranyérem: birs és Irsai Olivér szőlő

Ezüstérem: vilmoskörte, kajszibarack, feketeribizli, és málna

Bronzérem: meggy

 

Etyeki Czimeres Pálinka

Aranyérem: alma (2X), Irsai Olivér szőlő, kajszibarack (2X), szeder, szilva  

Ezüstérem: szilva (2X), bodza, szamóca, alma, kajszibarack, vilmoskörte, szőlő (2X)

Bronzérem: málna, meggy, alma


Tarpa Manufaktúra Kft.

Aranyérem: szatmári szilva, szabolcsi alma

Ezüstérem: birsalma

 

Árpád pálinka

Aranyérem: érlelt szilva, lepotica szilva (2X)

Ezüstérem: málna, vackor

Bronzérem: magyar kajszi, erdei som

 

Zwack pálinkák

Aranyérem: 50%-os alma, fűszeres körte, szeder, cigánymeggy, dupla hordóban érlelt penyigei szilva

Ezüstérem: barack, meggy, dupla hordóban érlelt rózsabarack pálinka

Az Árpád pálinka mára beérett: az egyik legjobb főzdeként tartják számon

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr714456648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása