rövidazélet

A pálinka első lehet a hungarikumok között

2012. május 15. 15:55 - rcsdaniella

- A pálinka az első helyet szerezheti meg a hungarikumok között, hiszen egy olyan érték, amely egyre népszerűbb itthon és külföldön, és méltán képviseli hazánkat a világban – fogalmazott Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a jubileumi, 10. Országos Pálinka Fórumon. A minisztériumban tartott rendezvényen a tudományos valamint szakmai szervezetek, vállalkozók, jogszabályalkotók és az illetékes hatóságok képviselői a pálinka jelenéről és jövőjéről tanácskoztak.

Nekünk a pálinka a nemzeti kincs!

Az államtitkár kitért arra is, hogy a magyaroknak a pálinka olyan, mint a görögöknek az ouzo, a franciáknak a konyak, az amerikaiaknak a whiskey.
- Minden nemzetnek megvan a maga nemzeti kincse, nekünk a pálinka, amelyre méltán lehetünk büszkék – fogalmazott Budai Gyula.
Az Országos Pálinka Fórumot azért hívják össze évről évre, hogy a szakma képviselői megvitathassák egymással tapasztalataikat, gondolataikat. Idén – a tavalyi évhez hasonlóan – Békési Zoltán, a Békési Pálinka tulajdonosa is meghívott vendég volt a fórumon.

Békési Zoli bácsi a fórumon a cefremoslék felhasználhatóságáról beszélt

- A szervezés dr. Tibay György, a Szent István Egyetem professzorának köszönhető, engem, mint előadót invitálnak minden évben – mondta Zoli bácsi a fórumot követően. – Miután gyakorló főző vagyok, leginkább a pálinkával kapcsolatos, belső dolgokhoz értek. A pálinkafőzdéket utolérte a környezetvédelmi hatóság szigora, ezért több probléma is felmerült, amelyeket orvosolni kell! A mostani előadásomban arra kerestem a megoldást, hogy a kifőzött cefre maradékát, más néven a slempét, hogyan lehet felhasználni úgy, hogy az környezetvédelmi szempontból is megfelelő legyen. Erre az egyik legjobb módszer a mezőgazdaságban, a termőföldön való felhasználás véleményem szerint.
Az előadás teljes anyagát elolvashatjátok az alábbi linken:
www.kpoe.hu/dokumentumok.html




 
 
   
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr594514618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smokedoc 2012.05.17. 10:28:56

ehhez az egészségügyi minisztériumban mit szólnak? Ki fizeti a többletköltséget ami a TB-ben keletkezik? Inkább valami hasznosat kellene csinálni. Mondjuk papírgyártás vadkenderből! Erdőt se kell írtani, 90 nap alatt kész az alapanyag,és negyed akkora helyen elfér mint egy erdő! Hajrá ébresztő ne gyilkoljatok! alkossatok!
süti beállítások módosítása