rövidazélet

Pálinkával megindítható a szülés is

2013. január 16. 16:35 - rcsdaniella

Újabb érdekességbe botlottam. Azt ugye mindenki tudja, hogy a terhes nőknek tilos pálinkát fogyasztaniuk. Egy kivétel azonban van: ha a szülés nem akar megindulni, az anyukák olykor rásegítenek. S, hogy mivel? Természetesen pálinkával!


Bábakoktél – ez az állítólagos csodaszer neve. Ha majd egyszer eljutok odáig, és szükség lesz rá, feltétlenül ki fogom próbálni. Tekintve, hogy ricinusolajat is tartalmaz, elsőre nem olyan szimpatikus a dolog, de sokat javít az összhatáson a barackpálinka, és a baracklé keveréke.
Íme, egy kis háttérinfó:
A 20 ml ricinusolajból, 20 ml pálinkából és 2 dl sárgabarack- vagy őszibarackléből kevert ital 2-6 óra alatt erős szülőfájásokat ígér az arra érett fogyasztónak. Mellékhatásként rosszulléttel, kellemetlen hasmenéssel kell számolni. A babaszoba.hu szerint az orvosok és szülésznők véleménye erősen megoszlik róla. Hatására magzatszurok (mekónium) kerülhet a magzatvízbe - óvnak a szakemberek. A Német Bábaszövetség ajánlása szerint csak a szülés kiírt dátuma után, 2-3 cm-re nyitott méhszáj és megrepedt magzatburok esetén, szigorúan a szülést levezető szakember felügyelete mellett alkalmazandó.

mum pregnancy_herbal_teas.jpg

Ahogy a fórumokon utána olvastam, Magyarországon elég sok kísérletező kedvű (vagy csak már a terhességet unó) hölgy él, akik szinte kivétel nélkül ajánlják a koktélt – igaz, mind csak szakember tudtával. Hölgyeim, kalandra fel!     

Szólj hozzá!
Címkék: pálinka barack

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr345021968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása