rövidazélet

Nagymama lófingatóját inni = menő, avagy ez VOLT az idén

2011. július 04. 17:41 - rcsdaniella

Még szép, hogy idén sem hagytuk ki a VOLT fesztivált! Megint történt egy csomó minden, ami elmesélhető, meg egy csomó minden, ami nem. Meg olyan is, amire nem emlékszem. Egy a lényeg: fesztiválokon pálinkázni KÖTELEZŐ!

Ha lenne olyan díjunk, hogy "a legremekebb történet", a soproni bulin ezt valószínűleg P. barátunk nyerte volna, akinek sikerült annyira megbátorodnia a pálinkától, hogy engedély nélkül magához is vett (értsd: ellopott) egy üveggel a kedvencéből. A sztorihoz hozzátartozik, hogy a pultosok figyelmét a már-már zavarba-ejtően hiteltelen "ott száll egy madár" mondattal (!!) terelte el egy félpercre, mire kikapta a pálinkát és rohant is vele odébb néhány métert. Mire azonban a közeli biztonsági őrök -akik nem értékelték a poént- szíveskedtek kikísérni őt. Másnap (magához térve) persze mindent bevallott a pálinkások egyik főnökének. Ennél csak az volt cikibb, hogy épp engem talált meg azzal, kóstoljam meg a vilmoskörtét. Én pedig -ha már fesztivál-, félretettem a jóérzésemet, és bűnsegéd lettem.
Ahogy az lenni szokott, sokáig nem váratott magára második pálinkás élményem sem: a Grandma's Shot névre hallgató cucc tulajdonképpen egy pálinkás jégkása, többféle ízesítésben.  

Az "Almáspite" ízűben érlelt alma pálinka, almáspite-szirup és jég van, a "Fecské"-ben feketecseresznye pálinka, cseriszirup és jég, a "szilvásgombócban" 55-ös szilvapálesz és fahéj szirup, a "Barackmag"-ban 55-ös kajszi, mandulaszirup és jég, míg a "Nagymama lófingatójában" 55-ös meggypálinka van csípős paprikával, chili szirup és jég. (Utóbbi az abszolút kedvenc.)

Az emberek hármasával itták, nem csak azért, mert a melegben jól esik a pálinka hidegen is, hanem mert megpróbálhatod a műanyagpoharaddal ledobni a másfél méteres mackót, amelyik a pultban ül. Esély=nullával, de az ötlet cuki. A Balaton Soundon feltétlenül próbáljátok ki!
Lezárásként pedig mi sem illett volna jobban egy fesztiválhoz, mint a Belgás Még5Lövés - valószínűleg hamarosan a klasszikusok sorába vonuló - mondata: what about the Pálinka?


 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr633038963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása