Hétvégén Kezes-Lábos fesztivál van Etyeken. Mivel idén a pálinka jegyében (is) telik a rendezvény, természetes, hogy ott a helyünk. Lesz főzőverseny pálinkákhoz, magyar zene, meg koncertek. Úgyhogy, hajrá!
Egyrészt azért megyek idén el Etyekre, mert meghívtak, másrészt, mert érdekel, milyen lehet a bor és pálinka keveredése a fesztiválon. Meg amúgy sincs más dolgom. A Búcsú téren lesz standja a Gusto-nak, a Körpincében a Nobilis-nak, a Kecskegödörben a Márkházi Pálinkafőző Társaságnak. Ugyanitt képviselteti magát több főzde is: találkozhattok az Etyeki Czímeres Pálinkával, a Gyulai Pálinka Manufaktúrával, és Zimekkel. Ami a programokat illeti, szombaton és vasárnap érdemes lesz kilátogatni a Kecskegödörhöz, mert 11 órától mindkét napon főzőversenyt szerveznek Szőke Andrással. A csapatoknak Békés, Fejér, Nógrád, Tolna, Somogy megyék pálinkáihoz kell tájjellegű sertéshúsételeket főzniük. Ezután Takács Lajos sztárséf kóstoltat négyféle Márkházi szilvapálinkával készült ételéből. Szóval, program lesz bőven, reméljük, jó idő is! Gyertek, gyertek!
![]() |