rövidazélet

Hová menjünk pálinkázni a nyáron?

2012. június 12. 14:02 - rcsdaniella

Ez a nyár sem telhet el pálinka nélkül! Összeszedtem nektek, hol-milyen pálinkás programokkal találkozhattok az idén, ha kiruccannátok valahová, és a pihenést összekötnétek egy kis gasztro-túrával. Még ha nem is terveztek hosszabb szabadságot/nyaralást, ezek a néhány napos események kiváló alkalmat nyújthatnak a feltöltődésre.

 



Kecskeméti Bor és Pálinkaünnep 2012.

Egy héten át élvezhetjük a kecskeméti főtéren lévő bor és pálinkaünnepet gazdag kulturális programokkal.
A most pénteken (június 15.) induló 2012-es Bor- és Pálinkaünnep első éjszakát Rúzsa Magdi nagykoncertje nyitja meg, melyet a szombati napon a 2012-es Eurovíziós dalfesztiválon hazánkat képviselő Compact Disco fellépése követ.
A színpadok elhelyezésében nagy szerepet játszik idén az a tényező, hogy jól megközelíthetőek legyenek, valamint területileg kapcsolódjanak a borvároshoz. Így a nagyszínpadot a Városháza és a Nagytemplom között állítják fel, míg a kisszínpadot - lezárván a rendezvényterületet - a Cifrapalota felöli részen helyezik el. A borváros egész területén faházakba kitelepülő, az ország számos borvidékéről érkező neves pincészetek, pálinkafőzdék, illetve a tradicionális ételeket bemutató vendéglátóegységek várják a látogatókat.


Vönöcki Pálinka Fesztivál 2012.

Buti Károly vönöcki gyümölcsöskertjében rendezik meg 2012. június 16-án a Gyümölcs, bor és pálinka a gasztronómiában fesztivált. Ekkor hirdetnek eredményt a III. Vas Megyei Nyílt Pálinka és Párlat Verseny kapcsán is.
A 2010. évihez hasonlóan idén is a rendezvényen belül, a Vönöcki Pálinkafesztivál keretében kerül sor - magán, illetve a bérfőzetők tekintetében - a III. Vas Megyei Nyílt Pálinkaverseny eredményhirdetésére. Az egész napos hagyományőrző rendezvény programját ebben az évben sütő-, főzőversennyel teszik színesebbé, szeretnék megmutatni, milyen nagy tárháza van a Magyarországon termett finomabbnál-finomabb gyümölcsök felhasználásának.
Emellett szeretnénk néhány rég elfelejtett népi ételt is kínálni a vendégeknek.

12339-vonocki-palinka-fesztival.jpg



Birkás Pálinka Fesztivál 2012.

2012. június 30-án tartják Győrvárott a Vas megyei Nyílt Pálinka és párlat versenyt, helyi termékvásárral kiegészítve.
A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter lesz, védnöke pedig V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár. De nem ezért érdemes a győrvári Birkás Pálinkafőzdéhez ellátogatni, hanem mert számos koncert, program vár mindenkit, jóféle pálinkákkal, és isteni kajával.


I. Gönci Barack Fesztivál


2012. július 14. szombat: a fesztivál minden kétséget mellőzve az év legjobb barackos bulija sok zenével, gourmand barackos felhangokkal, gyermekprogramokkal, igényes helyi és kézműves termékekkel. Aki kedveli a gyümölcsöt, érdekli a gasztronómia, vagy szerelmes a vidékbe, annak itt a helye. A BESTILLO Pálinkaház szélesre tárja kapuit, a tiszteletbeli főzőmester Badár Sándor lesz. Bemutatkozik a Gönci kajszi minden lehetséges formában: a pálinka mellett frissen főtt baracklekvárt kóstolhatnak és kint lesz a környék éttermeinek krémje: séfek, borászatok, gasztrobloggerek, sajtosok stb.
Este a kivilágított várban nagykoncert zárja a programot.


Balatonalmádi Pálinkafesztivál 2012.

2012. július 27.-július 31. között hungarikumok kóstolója a Balaton partján. Balatonalmádiban öt napon keresztül egy helyen élvezhetjük mindazt, ami egyedi a magyar gasztronómiában. Lesznek kisüsti pálinkák, kenyérlángos, kürtöskalács, házi húzott rétes, mangalicából, szürke marhából készült nyalánkságok és persze a környék isteni borai.
Sőt, az ínyencségeken kívül még népművészeti és kézműves bemutatók, a színpadon koncertek, a régiók és korok táncait bemutató előadások, kabarétréfák, régi magyar filmek és klasszikus magyar népmesék is várják a látogatókat.

3402-balatonalmadi-palinkafesztival.jpg



Zsindelyes Pálinka és Népi Gasztronómiai Fesztivál 2012.

2012. szeptember 1-én, szombaton, Érpatakon hatodjára rendezik meg a Zsindelyes Fesztivált. A programot folyamatosan bővítik: fellép a Balkan Fanatik, a Csík Zenekar, a Republic, a Folk Error, Roxan. Lesz tűzzsonglőr bemutató, ingyenes játszóház a gyerekeknek, kézműves és folklór bemutató, tűzijáték, és természetesen ingyenes pálinkatúrák is.

zsind_feszt.jpg



Mindeközben persze ott a VOLT (június 27-30.), a Balaton Sound (július 12-15.), és az elmaradhatatlan Sziget (augusztus 6-13.), ezekről se feledkezzetek meg! Mert azért nagy fíling néhány pálinka után elveszni a rengetegben. Ugye?



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr44583333

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Balaton blogajánló 2012.06.12. 15:24:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Balaton blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása