rövidazélet

De kik azok a Gusto-ék?

2012. július 05. 21:08 - rcsdaniella

A Gusto pálinka mögött valójában az Eck család áll: Tibor, a papa főz, felesége adminisztrál, lányuk pedig a marketinggel kapcsolatos ügyeket, és az egyéb teendőket intézi Istvánnal együtt, aki – bár nem családtag – sokat segít nekik, mint kereskedelmi vezető.



Lajosmizsén főzi pálinkáit Eck Tibor, immáron hat éve, amióta megnyitotta kapuit a főzde. A családi vállalkozásként működő cég azóta szép sikereket ért el, amelyben mindannyiuknak szerepe van.
- 2006-ban épült a főzde, klasszikus felállású családi vállalkozásként dolgozunk: szülők, gyerek – aki én vagyok – mondja mosolyogva Eck Johanna, akivel a főzdében beszélgetünk.
– A Gusto nevet egy brainstormingon találtuk ki. Latin kifejezés, azt jelenti: „ízletes, zamatos”.
Azt nem teljesen értem, miért nem a családi névvel indultak el, és igazából ők sem tudnak különösebb indokkal szolgálni.   
- Egyszerűen csak ez jött. Meg aztán, ha külföldre importálunk, talán könnyebben eladhatók a termékek így – magyarázza Johanna.

DSC_0289.JPG

A család nem az a tipikus régi bérfőző família, ennek ellenére rövid idő alatt elsajátították a pálinkakészítés tudományát. Egy sörfőzdében alakították ki a mai üzemet.
- Gyümölcsöseink, nagy területű barackosunk van, erre alapoztunk. Emellett itt, Lajosmizsén rengeteg más gyümölcsös is van: szilva, alma, barack, birs, meggy is jellemző ezen a vidéken. Ezeket dolgozzuk fel, a zászlóshajónk a kecskeméti eredetvédett barackpálinka. A többi íz fokozatosan jött, lassan kialakult egy tíz ízből álló szortiment. Vadak és bogyósok nincsenek nálunk, de majdnem mindenből van sima, ágyas, és mézesünk is. Apu kezdte el beleásni magát a dologba, ő is főzi a pálinkát, míg édesanyám az adminisztrációs ügyeket és a vámosokat, hivatalokat intézi. Ránk marad minden más – mutat nevetve a mellette álló Tamásra.  

DSC_0276.JPG

A Gusto pálinkákat nem multikban árusítják, sokkal inkább kisebb üzletekben, delikátokban, gasztro-boltokban lehet találkozni velük:
- A piaci jelenlét folyamatosan fejlődő, bár az igaz, hogy a magyar piacon nagyon nehéz lavírozni úgy, hogy ésszerű befektetések mellett eredmények is jöjjenek – magyarázza Johanna, miközben körbevezet a különböző helyiségekben. – Ideérkezik a gyümölcs. Aminek kell, az ebbe a magozóba kerül. Tizennégy tartályunk van, ezekben tároljuk aztán a cefrét. Két párhuzamos rendszer van a főzdénkben, a kezdetektől tornyos eljárással dolgozunk. Ezer literes, gőzfűtéses üstjeink vannak. A technológia adja magát, légies, parfümös pálinkákat lehet főzni ezzel a rendszerrel. A terem végén van a hordós érlelő, itt az érlelt pálinkáink készülnek, amelyek őszre jönnek majd ki. Ez itt a palackozó. Többféle irodával dolgozunk együtt, nekik köszönhető a design. Fiatalos, minimál kinézetet szerettünk volna az üvegre.

DSC_0282.JPG

Aki Lajosmizse felé jár, ne mulassza el megkóstolni a Gusto pálinkákat! Aki pedig nem, az Budapesten is találkozhat velük, július 12-15. között a CSIO Budapest Díjugrató futamán.
   

DSC_0286.JPG





Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr544631871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása