rövidazélet

Salud!

2012. augusztus 14. 12:20 - rcsdaniella

Egy valamire való pálinkakedvelő mindenhol, amerre jár, megkóstolja a jobbfajta italokat. Spanyolországban hódít az orujo, amely hasonlatos a mi törkölypálinkánkhoz. Persze, utóbbi azért még mindig utolérhetetlen!  


És, hogy mi is az orujo?
A törkölypárlat olyan égetett szesz, mely a borkészítéskor visszamaradt szőlőtörköly erjesztésével készül. Az Európai Unióban nyolc ország rendelkezik eredetvédett törkölypárlatokkal. Az unión belül a törkölypárlatokat 100%-ban törkölyből (és az ezt kiegészítő borseprőből) kell erjeszteni, tehát, más hagyományos párlatokhoz hasonlóan ennek is tilos bármilyen módon (például hozzáadott cukorral) megnövelni a kihozatalát. A legtöbb törkölypárlatot érlelés és színezés nélkül palackozzák. Az orujo is ilyen ital.
Ha Spanyolországban jártok, ne hagyjátok ki!

IMG_0907.JPG




Szólj hozzá!
Címkék: törköly orujo

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr54711740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása