rövidazélet

Épül az ország egyik legmodernebb főzőberendezése

2012. december 22. 13:49 - rcsdaniella

Újabb hiper-szuper pálinkafőzde nyílik, ezúttal a Tolna megyei Sióagárdhoz tartozó pincefaluban, Leányváron, ahol a Savanya család nyitja meg új, uniós támogatással épült pálinkafőzdéjét. 

1958 óta üzemel Savanyáék főzdéje, amelynek tulajdonosa és működtetője 1986 óta Savanya Géza. (Fehér bajuszáról messziről felismerni, szerintem nincs olyan, aki a pálinkafesztiválokon ne találkozott volna még vele.)

joApcukszimat.gif

Savanyáék új főzdéje – ahol a látogatók egy folyosón sétálva nézhetik végig a pálinkakészítés állomásait – 430 négyzetméteres, kétszintes épület lesz, négy teremmel.

- Az elsőben a gyümölcsfeldolgozást, a másodikban az erjesztést, a harmadikban a lepárlást, a negyedikben az érlelést ismerhetik meg a látogatók - mondta Savanya Csaba kereskedelmi igazgató. - Az épületben egy 40-50 személyes kóstolóterem és mintabolt is helyet kapott.
Az új Savanya-Pálinkaházat zöldmezős beruházással hozták létre, és az ország egyik legmodernebb főzőberendezését is itt építették meg.
- A gépsort Németországban gyártották. A magas tornyos főzőberendezésen egy ütemben készül a pálinka, így az illatok, zamatok intenzívebben megmaradnak – vázolta a tulajdonos.
Az 1986-ban létrehozott családi vállalkozás eleinte csak bérfőzéssel foglalkozott, a kereskedelmi főzés 2005-ben indult. A termelt mennyiség folyamatosan nő, 2012-ben várhatóan hatvanezer palack körül alakul. Az új gépsor viszont akár évi kétszázezer palack pálinka előállítására is alkalmas.

pultN.jpg

 

 

Forrás: MTI/fotók:savanyapalinkahaz.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr434977386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása