rövidazélet

Bolyhoséknál jártunk vendégségben

2010. szeptember 21. 10:02 - rcsdaniella

Presszó tulajdonosokból váltak pálinkafőzővé, és jól tették. Az újszilvási pálinkafőzde falain már alig akad üres hely a sok oklevél, kitüntetés mellett. A Bolyhos pálinka ifjabb tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Bolyhos Zoltán vezet körbe a Cegléd közeli főzdében.

A család 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel, igazán büszkék rá, hogy a Bolyhos ágyas pálinkákat több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján készítik.
- Amikor még saját presszónk volt, akkor fogant meg az ötlet, hogy miért ne készíthetnénk mi magunk jó pálinkát, ahelyett, hogy mástól vesszük a rossz minőségűt – mondja mosolyogva Bolyhos Zoltán - Tápiószőlősön kezdtük el a munkát, akkor még csak mint bérfőzde, 2002 után tudtunk támogatást szerezni ahhoz, hogy itt, Újszilváson megépítsük a főzdét, ahol már korszerű technológiával állítunk elő különleges pálinkát. Az országban egyedülálló eljárással készülnek ágyas pálinkáink, kizárólag 100 százalékban valódi, érett gyümölcsből. A módszert családunk szabadalmaztatta, erre külön büszkék vagyunk. A tiszta aromájú pálinka hónapokon keresztül érlelődik fahordóban, vagy tartályban. Amikor aztán palackozzuk az italt, ugyanolyan fajtájú aszalt gyümölcsöt teszünk az üvegbe, az így kapott ágyon a pálinka hónapokig tovább érlelődik. Ennek a gyümölcságynak köszönhetően mind a pálinka íze, mind pedig a színe sokkal gazdagabbá válik.
Az újszilvási pálinkafőzde nagy és gyönyörű. 2003-ban épült az Európai Unió előírásainak is megfelelő kisüsti pálinkafőzde, gyümölcsaszaló és palackozó helyiség, azóta nem csak bérfőzés, hanem kereskedelmi főzés is folyik itt.

2008-ban Bolyhosék megkapták az ország legeredményesebb főzdéje kitüntetést, a család 2001 óta vesz részt a különböző versenyeken, ahol számos remek eredményt értek el. Bolyhos László és fia, Zoltán harcolt azért is, hogy a pálinkatörvényt elfogadják. 
- Fontosnak tartottuk, hogy legyen végre olyan törvény, ami mindenkire érvényes. A mostani rendelet módosítás kapcsán sajnos tartok attól, hogy az nem fog jót tenni a kereskedelmi főzdéknek.
- Csak remélni tudom, hogy nem így lesz – fogalmaz a fiatalabb Bolyhos, aki néhány hete büszke apuka is. - Nem tudom, hogy a gyermekem tovább viszi-e majd a családi foglalkozást, ezt még korai lenne megmondani, de természetesen én szeretném. 

Az ifjabb Bolyhos, Zoltán vendéglátósból vált pálinkafőzővé            
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr542310581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása